Afbeelding kroontje

Grote meerstammige bomen

Grote meerstammige bomen 

Meerstammige bomen zijn er in allerlei soorten en maten. Hier vindt u onze eyecatchers die op een mooie solitaire plek vaak het beste uitkomen. Een grote meerstam kan een tuin gelijk sfeer en vulling geven. Zoek bij ons die beeldbepalende boom uit voor uw tuin! Soms doet een grote beeldbepalende boom meer dan 1000 kleine plantjes! 

Lees meer

Grote multistammen

Van een prachtige karakteristieke den tot een rijkbloeiende solitaire magnolia. Van een grote breed uitgegroeide taxus tot een grillig vertakte Perzisch IJzerhout solitair. Meerstammige bomen zijn er in allerlei soorten en maten. Op zoek naar een mooie beeldbepalende solitair? Bekijk onze grote multistammen per stuk online. Wat u ziet krijgt u!

Wat zijn multistammen of meerstammen?

Binnen de boomkwekerijwereld is er onderscheid gemaakt in de vorm van een boom. Naast de hoogstam, halfstam en laagstam bomen zijn er de meerstammen. De verschillende categorieën kennen een overlap. Meerstammen worden ook wel struikbomen genoemd wat al aangeeft dat struiken en meerstammen aan elkaar verwant zijn. Meerstammige bomen, ook wel multistammen genoemd, zijn bomen waarbij er duidelijk een aantal (hoofd) stammen te onderscheiden zijn. Het kunnen struiken zijn die zo gesnoeid zijn dat de onderste takken stammen vormen die de dragers van de kroon zijn. Bij struiken vind je deze onderstammen niet en vertakken ze net boven of vanaf de grond in een heel aantal kleinere takken.

Wat is een mooie plek voor een multistam?

Onze meerstammige bomen zijn in heel ons land en ook over de grens te vinden. In kleine en grote tuinen, in steden en op het platteland. Voor elke plek, elke tuin is wel een mooie exemplaar te vinden die op de desbetreffende plek het beste tot zijn recht komt. Of het nu gaat om het afschermen van bepaalde zichtlijnen of lelijke plekken of om het creëren van een beschutte plek, meerstammen zijn naast hun mooie verschijning ook efficiënt.

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring