Aanplant en transport van grote bomen

Het aanplanten of vervoeren van gotere bomen is voor de meeste particulieren erg lastig dit zelf te doen. De bomen hebben grote afmetingen en zijn niet met de hand te tillen. Wij bieden een transport en aanplant service aan zodat uw boom door specialitsten geplant word. Wij hebben verschillende machines tot onze beschikking zodat voor elke tuin aanplant mogelijk is. 

Het leveren en of aanplanten van grote bomen kan niet met het reguliere transport. Hiervoor zijn andere middelen nodig, vrachtauto met auto laadkraan en/of een mini-kraan en/of een shovel. En in sommige gevallen een 2e man. Grotere maten zijn over het algemeen bomen met een omtrek van 25-30 cm of groter. Ook bomen met onhandige afmetingen kunnen met het zware transport vervoerd worden.

Van te voren krijgt u een tijdindicatie dat de boomspecialist bij u zal zijn om de boom af te leveren of te planten. U kunt online uw bestelling volgen.

Draadkluit

Bij de grote bomen worden de bomen altijd voorzien van een draadkluit. Een draadkluit geeft de boom organisch materiaal mee vanuit de kwekerij. Hier in zitten bv. schimmels die insamenwerking met de boom leven. Ook geeft een draadkluit stevigheid aan een boom. Wanneer de boom uit de rond word gehaald, word een keuze gemaakt welke kluit grote bij de boom past. De boom word met juiste kluit maar uit de grond gehaald, de kluit word voorzien van jutte met een draadkorf wat tegen uitdroging en voor stevigheid is. Bij het planten van de boom kan de korf met jutte gewoon blijven zitten. 

 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring