Uitbundige bloei in allerlei kleuren!

 

Bij ons kunt u makkelijk online de Rhododendron kopen die past in uw tuin. Kies voor de bladverliezende azalea met een prachtige pallet aan felle kleuren bloemen of een grote wit bloeiende Rhododendron die ook in de winter de tuin mooi groen vult.

Met het kopen van een Rhododendron haalt u veel in uw tuin! Uitbundige bloei en heerlijke geur en ook een prachtig, vaak wintergroene, struik die ook prima in de schaduw gedijd, maar ook in de zon. Of het nu gaat om een bostuin of in een bak. Rhododendrons zijn breed inzetbaar!

Bij ons kunt u allerlei soorten Rhododendrons en Azalea's online bestellen. Van dieppaarse bloemen tot oranje of geel. Van een dwergvorm die niet hoger wordt dan 50 cm tot een Rhodo die wel 4 meter hoog kan worden. Rhodo's zijn er in allerlei soorten en maten. 

Wat is een Rhododendron?

Een Rhododendron is meestal een winterharde en wintergroene struik die solitair en in groepen aangeplant wordt. De meeste Rhododendrons staan het liefst in een plekje in de halfschaduw of schaduw. Het is dus een bloeiende schaduwstruik. Een aantal soorten Rhododendrons vind je terug in de Nederlandse bossen. Rhododendrons bloeien in allerlei verschillende kleuren: Wit, roze, paars, geel rood en oranje. De bloeitijden variëren en door verschillende Rhododendrons te combineren kan er maandenlang genoten worden van de bloei. Zoekt u dus een struik die bloeit in mei? Dan is de Rhododendrons een goede optie!

Hoe zit het met de Azalea's?

Vroeger waren de Azalea's een apart soort. Al een heel aantal jaar vallen de Azalea's onder de groep Rhododendrons. Vaak worden ze nog als aparte categorie gezien. 
Gemiddeld genomen zijn de Azalea's vaker bladverliezend en bloeien ze uitbundiger met sterkere geur. Daarnaast blijven ze meestal wat kleiner dat de grote soorten Rhododendrons. Een Azalea of Rhododendron kopen? Laat ons u adviseren.

Rhododendrons voor grote en kleine tuinen.

Rhododendrons zijn er in allerlei maten. Bij ons bestelt u de Rhododendron die past bij de ruimte die u heeft. De bekende grootbloemige Rhododendrons, 'Nova Zembla', rode bloemen, de paarsbloeiende 'Catawbiense Grandiflorum' en de 'Cunningham's White', met witte bloemen, kunnen wel 3 tot 4 meter hoog worden. Als er minder ruimte beschikbaar is kunt u kiezen voor de 'Marie Forte' die niet groter wordt dan 1,25 meter. Naast deze veel voorkomende soorten zijn er ook legio soorten die vallen onder de dwergvormen. Met kleine blaadjes en een compacte groei kunnen deze ook in een bak of een plek in de rotstuin. 

Rhododendrons snoeien.

Rhododendrons hoeven meestal niet veel gesnoeid te worden. Knip alleen uitgebloeide bloemen weg net boven de nieuwe knoppen. Als de Rhododendron wat kleiner gehouden moet worden is het mogelijk om verdekt enkelen takken wat verder terug te snoeien. Dit kan in de zomerperiode. Mochten er takken door droogte of anderszins beschadigd zijn dan kunnen deze ook helemaal weggenomen worden. Het is zelfs mogelijk om de hele Rhododendron tot net boven de grond terug te snoeien om hem opnieuw vanuit het midden te laten terugkomen. Zoek je een snelgroeiende Rhododendron? Kies dan de gewone, wilde of Bosrhododendron. Deze Rhododendron groeit sneller dan andere soorten.                 

Rododendron kopen?

Bent u op zoek naar een Rhododendron en wilt u een Rhododendron kopen? Bestel online de Rhododendron die u wilt of kom langs en laat ons u adviseren over een goede keuze. 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring