Bloeiende bomen en planten in mei

Een natte meimaand

In mei zijn veel vogels volop bezig met het bouwen van hun nestje maar ook in de tuin is genoeg te beleven. Nou was de natte meimaand dit jaar niet echt bevorderlijk voor het echte lentegevoel maar het was wel goed voor de waterstand. Na jaren droogte is er eindelijk weer genoeg water. Door de koude temperaturen zijn veel bomen en struiken wat later op gang gekomen dan anders maar nu barst het toch helemaal los. 

Tussen voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers.

In de tweede helft van mei valt vaak op dat er een soort gat ontstaat tussen de echte voorjaarsbloeiers, als de Magnolia, sierkersen, viburnum, sierappels en krenten, en de zomerbloeiers als de Hibiscus, hortensia, Koelreuteria, vlinderstruiken. Dit verschilt natuurlijk per jaar omdat dit afhankelijk is van de ontwikkeling van de temperatuur. Welke bomen en planten bloeien er eigenlijk in mei?

Bloeiende bomen in mei

Misschien wel de meest bekende meiboom is de meidoorn. Deze inheemse boom dankt zijn naam zelfs aan de eigenschap om in mei te bloeien. Daarnaast beginnen veel Japanse kornoeljes in mei met hun bloei. Een Japanse of veelbloemige kornoeljes in bloei is een echte blikvanger.  Kornoeljes hebben wij ook als boom in ons assortiment. Dit geldt ook voor de sering die meestal als struik gekocht wordt maar ook als boom een mooie keuze is voor een kleine tuin. Ook de Judasboom, Cercis, is een prachtige bloesemboom.

Bloeiende struiken in mei

Er zijn legio struiken die onder andere in de meimaand bloeien. Opvallend zijn de Rhododendrons die overal in Nederland te vinden zijn in de bossen, tuinen en parken. Vooral de paarse soorten zijn vaak in grote groepen aangeplant zodat je deze maand kunt genieten van een paarse wolk. Er zijn ook allerlei andere kleuren leverbaar. Zeker de Azalea soorten zijn ook de moeite waard en bloeien het felst van allemaal. Ook de Magnolia Susan is een groot deel van de meimaand nog te bewonderen. Zowel in geur als in kleur zijn deze maand toch de seringen het meest opvallend. De opvallende Glansmispel met het jonge rode blad bloeit ook in de meimaand. 

Bloeiende tuinplanten in mei

Naast de bomen en struiken zijn er allerlei soorten tuinplanten die in mei in bloei staan. De Geranium macrorrhizum en de Geranium 'Spessart' beginnen vaak al in mei met bloeien. De vrolijke Voorjaarszonnebloem is ook in de maanden april en mei te bewonderen evenals de wintergroene bodembedekker Vinca minor. 

Bomen of struiken kopen in mei?

Tot ver in de mei maand kunt u bij ons nog bomen en struiken komen uitzoeken. Bomen die al klaar staan in depot kunnen tot ver in mei nog geplant worden. Alles wat in pot gekweekt is kan via de webshop het hele jaar besteld worden. Het grote voordeel van in deze periode bomen uitzoeken is dat ze meestal al in blad staan en dus beter gekeken kan worden hoe ze er uit zien. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring