Fruitbomen

Fruitbomen van Ten Hoven Bomen: Heerlijke vitamines uit eigen tuin!

Fruit en noten uit eigen tuin is helemaal in! Wat is er leuker en lekkerder dan onbespoten en biologische fruit te plukken uit eigen tuin. De laatste tijd komen er steeds meer mensen op het idee om een eetbare tuin aan te leggen. Als onderdeel van een permacultuur zijn fruitbomen onmisbaar. Naast de bekende appel, peer, kersen en pruimenbomen zijn er ook vele soorten minder bekende fruitbomen als de perzik, abrikoos, nectarine, moerbei en vijg. Naast deze fruitbomen zijn er allerlei soorten notenbomen waarvan de walnoot, of okkernoot de bekendste is. Bij ons bent u ook op het juiste adres voor volwassen fruitbomen en notenbomen. Veel soorten fruitbomen zijn leverbaar als laagstam, halfstam en hoogstam maar ook als leivorm. Ook voor de kleine tuin zijn er genoeg geschikte soorten en maten.
 

Abrikozen, Perziken en Nectarines Perziken Abrikozen en Nectarinebomen zijn leverbaar bij Ten Hoven Bomen !  Fruit uit eigen tuin vers van de boom !

AppelbomenOp zoek naar een mooie hoogstam appelboom? Appelbomen online bestellen bij onze webshop

KersenbomenOp zoek naar ouderwetse kersenrassen? Neem een kijkje in onze webshop !

KweeperenOp zoek naar kweeperen ? Wij hebben een leuk assortiment kweeperen in diverse maten, prijzen en cultivars.  Kom eens langs bij Ten Hoven Bomen !

MispelsTen Hoven Bomen levert Mispels in diverse maten, soorten en prijzen !

NotenbomenOp zoek naar een mooie notenboom of zelfbestuivende walnoot? Kom kijken naar onze kwaliteitsbomen!

Overige VruchtbomenOp zoek naar aparte vruchtbomen? Neem een kijkje in de webshop van Ten Hoven Bomen

PerenbomenOp zoek een mooie, karaktervolle perenboom? Neem een kijkje in onze webshop, of kom bomen kijken op onze kwekerij.

PruimenbomenTen Hoven Boomkwekers kweken een ruim assortiment pruimenbomen, van beginmaten tot en met volwassen exemplaren.

Fruitbomen en notenbomen van Ten Hoven Bomen

Fruit en notenbomen zijn bomen die vaak gekocht worden voor de vruchten. Naast noten of fruit uit eigen tuin geven de bomen nog veel meer! Oude fruitbomen hebben vaak een prachtige grillige vorm, fruitbomen bloeien vaak met prachtige kleuren bloesem en onder een notenboom is het heerlijk zitten op een zonnige dag. Naast de beginmaat bomen in allerlei soorten vindt u bij ons ook de prachtig karakterstieke oude fruitbomen en notenbomen.
 

Welke maat fruitboom kies ik?

Veel fruitbomen bieden wij aan als hoogstam, halfstam en laagstam. Hoogstam fruitbomen zijn van oudsher de meest aangeplante bomen. Hoogstam fruitbomen zijn dan ook te vinden in een traditionele boomgaard. Hoogstam fruitbomen zijn bomen waarbij de eerste takken beginnen vanaf 1.80 meter en hoger. Deze hoogstam fruitbomen zijn dan ook ideaal als u een mooie boom zoekt waar onder gezeten kan worden. In de schaduw van een appelboom is het dan ook heerlijk zitten op een warme zomerdag. Hoogstammen kunnen wel 7 of meer meter hoog worden.
Halfstam en laagstam fruitbomen zijn meer geschikt voor de kleinere tuin. Bijkomend voordeel bij deze maat fruitbomen is dat het fruit makkelijk zonder ladder te plukken is. Bij halfstam fruitbomen beginnen de eerste takken tussen de 1 en 1,5 m. Deze bomen worden meestal ook minder hoog dan hoogstam fruitbomen omdat ze geënt zijn op een onderstam die langzamer groeit. Uiteindelijk bereiken de halfstam fruitbomen een hoogte van ongeveer 4,5 m afhankelijk van het soort. Laagstam fruitbomen worden ook wel struiken genoemd. Deze fruitbomen vertakken vaak op ongeveer een halve meter vanaf de grond en bereiken een hoogte van ongeveer 3 meter hoog.
 

Fruitbomen ook als leivorm

Van veel soorten vruchtbomen zijn ook leivormen beschikbaar. Bestel een leivorm vruchtboom en geef deze een mooi plekje als afscheiding van een stuk tuin of als eetbare haag langs een muur. De vruchten bij de leifruitboom zijn ook heel makkelijk te plukken.
 

Volwassen fruit en notenbomen

Op zoek naar een fruitboom waarbij u al gelijk kunt genieten van de opbrengst? Kies voor een grotere maat vruchtboom. Naast een snellere opbrengst zijn oudere fruitbomen ook al meer ontwikkeld in de kroon. De vorm is al vakkundig met snoeien gevormd waardoor de boom al een heel eigen karakter heeft. Deze oude vruchtbomen zijn vaak knoestig, grillig en hebben een prachtige takstructuur.
Op zoek naar een volwassen appel of perenboom? Bij Ten Hoven Bomen kunt u ook volwassen fruitbomen kopen. Van een karakteristieke oude Elstar appelboom tot een imposante oude walnotenboom! Bekijk ons aanbod online of kom langs op onze kwekerij vlakbij Apeldoorn waar wij een mooie selectie volwassen fruitbomen hebben staan.  
 

Notenbomen

Bij Ten Hoven Bomen uit Apeldoorn vind u een ruim aanbod aan soorten en maten notenbomen. Van een karakteristieke walnoot tot een productieve hazelnoot. Van de prachtig groeiende Zwarte Notenboom tot de gezonde Pecannoot. Een goede walnotenboom is de Buccaneer die zelfbestuivend is en een goede bestuiver voor andere soorten. Wij hebben ook een ruim aanbod volwassen walnotenbomen.
 

Notenbomen of vruchtbomen kopen?

Bij Ten Hoven Bomen uit Apeldoorn besteld u de fruitboom die u wilt. Wij kunnen de fruitboom bij u bezorgen en daarnaast ook aanplanten. Maak uw keuze uit ons uitgebreide assortiment soorten en maten. Bestel de fruitboom gemakkelijk online en maak direct een keuze voor de gewenste leverdatum. Bij het bestellen kunt er ook voor kiezen om de bomen te laten aanplanten.