Onze kwekerij

De natuur als bondgenoot

Op de diverse kwekerijpercelen gebruiken wij de natuur als bondgenoot, zo werken wij met diverse compostmengsels waardoor we geen kunstmest nodig hebben. Tevens wordt de plantweerbaarheid door de ontwikkeling van goede bacteriën verhoogd. Ook hebben wij kikkerpoelen en bosstroken aangelegd om de veelzijdigheid en het zelfregulerend vermogen van de natuur te stimuleren.

Wij kweken ambachtelijk, we hebben dan ook geen massaproducten welke in turbotempo  en onder geconditioneerde en gemanipuleerde omstandigheden worden opgejaagd tot een verkoopproduct.

Kwaliteit

Onze kwekerij van 10 ha. is gelegen op de humusrijke zandgronden. Deze humusrijke zandgrond draagt bij aan een fijne ontwikkeling van het wortelgestel. Een kwalitatief goed wortelgestel is een eerste vereiste voor het aanslaan van beplanting op de nieuwe bestemming.Een goed wortelgestel bereiken wij door onze bomen regelmatig en tijdig rond te snijden en te verplanten. We proberen de natuurwetten te begrijpen en toe te passen.

Samenwerking met de natuur moet zorgen voor een goede boom, die voorbereid is op zijn 'verhuizing' naar uw tuin. We hebben vertrouwen in onze kweekwijze en het resultaat.  U kunt de bomen zelf planten en verzorgen, maar dit ook uitbesteden aan onze boomspecialisten Apeldoorn.

Kwaliteitsbomen met een stevige kluit

De meeste bomen die onze kwekerij verlaten voorzien wij van stevige draadkluiten. Hiervoor beschikken we over een speciale machine, zodat de bomen ‘vers’ van het land komen en er sprake is van korte schakels om de kwaliteit te bewaken. Een draadkluit heeft een aantal voordelen ten opzichte van bomen met kale wortel. De wortels worden goed beschermt, een deel van de kwekerijgrond met het benodige bodemleven wordt meegegeven en de boom staat door het gewicht van de kluit stevig/stabiel op zijn nieuwe standplaats.

Karakterbomen: Unieke en Volwassen bomen, heesters en haagplanten

Naast standaardbomen in beginmaten kweken en leveren wij ook unieke en volwassen bomen. Wilt u niet jaren wachten op sfeer en resultaat in uw tuin, bos, boomgaard of park. Dan vindt u bij ons ook een ruim sortiment aan grote bomen en grote heesters en groenblijvende solitairen. De meeste kwekers kweken met het oog op de zakelijke markt. Hier worden bomen zo snel mogelijk aan een stok omhoog gekweekt om snel een hoogtemaat te bereiken. Hierdoor ontstaan saai ogende recht opgaande laanbomen. Wij kweken volledig gericht op de smaak van een particulier. Doormiddel van jaarlijkse professionele snoei kweken wij bomen met karakter. Bomen met karaktervolle kronen waar leven en potentie voor de toekomst in zit.

Vruchtbomen: Ouderwetse hoogstam bomen met brede kronen!

Een van onze specialiteiten is het kweken van diverse ouderwetse rassen vruchtbomen. Deze fruitbomen worden door ons op de zandgrond gekweekt. Door onze speciale snoei en kweekwijze ontstaan al fraaie markante kronen en fruitbomen met een fijn ontwikkeld wortelgestel, die op de verhuizing naar uw boomgaard of tuin zijn voorbereid. 

Levering 

Wij zijn gespecialiseerd in de levering aan tuinarchitecten, hoveniers en particuliere tuinbezitters. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een vrijblijvende rondleiding op onze kwekerij. Grote bomen en solitaire struiken zijn geen meeneemprodukt, maar dienen goed voorbereid naar uw tuin getransporteerd te worden en in uw tuin te worden aangeplant. Informeer naar de vele mogelijkheden m.b.t. leveren op locatie en/of aanplanten door onze specialisten.  Ook bent u van harte welkom met uw eigen hovenier. Verwacht geen tuincentrum maar een gespecialiseerde kwekerij.

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring