Vormbomen Tuinbonsai

Tuinbonsai kopen? 

Een tuinbonsai kopen? Om een Japanse tuin aan te kleden als opvallende solitair in de tuin of gewoon omdat u ze mooi vind. De tuinbonsai zijn allemaal uniek en hebben hun eigen uitstraling en karakter.  We adviseren dan ook altijd om deze persoonlijk bij ons op de kwekerij te komen uitzoeken. U bent van harte welkom!

Wat is een tuinbonsai?

Een tuinbonsai is een bonsaiboom die gebaseerd is op de Japanse bonsaicultuur. Officieel zijn het geen bonsai bomen omdat ze vaak tussen de 1 en 3 meter hoog zijn maar ze lijken qua snoeivorm en kweekwijze op een bonsai en hebben ook een vergelijkbaar uitstraling. Ook in Japan worden op grote schaal tuinbonsais gekweekt. De tuinbonsai hebben vaak een grillige stam geflankeerd door wolken en bollen van strakgeschoren takken en bladeren.

Snoei en verzorging tuinbonsai.

Het snoeien van een tuinbonsai is een heerlijke bezigheid waarbij je helemaal tot rust komt. Om de karakteristieke vorm van een tuinbonsai te behouden is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Het beste resultaat krijgt u door twee keer per jaar te snoeien. Aan het begin van de zomer, na de langste dag, en nogmaals aan het eind van de zomer. Snoei met een heggeschaar of snoeischaar de groeischeuten eraf zodat er een strak resultaat komt. Verwijder het stamschot met een snoeischaar en scheer de wolken met een heggeschaar. Het is natuurlijk altijd mogelijk om de tuinbonsai naar eigen wens uit te laten groeien of eventueel takken/armen te verwijderen.