Terug naar bomen

Vormbomen Tuinbonsai

Haal een japanse sfeer in uw tuin met een tuinbonsai!

Elk jaar weer helemaal zen worden met het snoeien van de bonsai? Bestel online een van onze tuinbonsai en zet hem op een mooie plek in uw tuin. Tuinbonsai vindt u bij ons in verschillende soorten en maten. 

Tuinbonsai kopen? 

Een tuinbonsai kopen? Om een Japanse tuin aan te kleden als opvallende solitair in de tuin of gewoon omdat u ze mooi vind. De tuinbonsai zijn allemaal uniek en hebben hun eigen uitstraling en karakter.  We adviseren dan ook altijd om deze persoonlijk bij ons op de kwekerij te komen uitzoeken. U bent van harte welkom!

Wat is een tuinbonsai?

Uit Japan.

De bonsai is Japanse kunst, de bedoeling van bonsai is het kweken van een miniatuur boom in een pot. Deze miniatuur bomen gebruikte ze bij de meditatie. Tegenwoordig zijn de tuin bonsai nog erg populair. De bomen passen perfect in een Japanse tuin.
 

Op de kwekerij

Op de kwekerij hebben wij ook bonsai bomen, dit zijn geen echte bonsais. Deze bomen staan in de grond en hebben fraaie vertakkingen met bolletjes van bladeren. Deze bomen hebben een grote van 1.50 tot 3 meter.

Door het regel matig snoeien van de bonsais zijn ze mooi vertakt en zijn de bollen vol met bladeren. De stam word vrijghouden van waterlot zodat de boom alle energie kan stoppen in het maken van volle bollen.

Snoei en verzorging tuinbonsai.

Het snoeien van een tuinbonsai is een heerlijke bezigheid waarbij je helemaal tot rust komt. Om de karakteristieke vorm van een tuinbonsai te behouden is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Het beste resultaat krijgt u door twee keer per jaar te snoeien. Aan het begin van de zomer, na de langste dag, en nogmaals aan het eind van de zomer. Snoei met een heggeschaar of snoeischaar de groeischeuten eraf zodat er een strak resultaat komt. Verwijder het stamschot met een snoeischaar en scheer de wolken met een heggeschaar. Het is natuurlijk altijd mogelijk om de tuinbonsai naar eigen wens uit te laten groeien of eventueel takken/armen te verwijderen. 

Het planten van een tuinbonsai

Als u een tuinbonsai koopt is het natuurlijk van belang dat deze een goede start krijgt. Wij kunnen het aanplanten voor u verzorgen of u doet dat zelf. Maak gebruik van onze aanplantinstructie om de boom de beste start te geven.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring