Aanplanten van heesters en kleine meerstammige bomen.

6 stappen voor het aanplanten van meerstammige bomen en struiken.

Nazorg

  • Water, water en de rest komt later!
  • Zorg ervoor dat de eerste 2 jaar de grond bij en rondom de kluit vrij blijft van onkruid en ander groen, verharding als grind en split en ook verdichtend materiaal als schors en worteldoek.

Uitgebreide informatie over het aanplanten van heesters en kleine meerstammige bomen.

Zowel struiken, ook wel heesters genoemd, als meerstammige bomen kunnen aangeplant worden volgens bovenstaande instructie. Verrijk de grond met Vivimus die u ook bij ons kunt bestellen. Voor het water geven, bekijk onze watergeefinstructie. Om goed water te geven kunt u gebruik maken van druppelslang of andere beregeningsysteem. Om grote struiken kan ook een gietrand gemaakt worden waarin het water gegeven kan worden. 

Aanplantsnoei bij een heester of meerstammige boom. 

Snoeien bij het aanplanten van een boom is belangrijk om te doen. Hoeveel en wat er gesnoeid moet worden verschilt heel erg per soort en maat. U kunt de bomen ook vakkundig door ons laten planten waarbij wij ook de aanplantsnoei verzorgen. Bekijk onze snoeinstructie pagina om te kijken hoe dit bij meerstammige bomen het beste gaat. 

Bij struiken uit de volle grond is het extra belangrijk om goed te snoeien omdat deze ook een deel van hun wortels verloren hebben met het rooien.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring