Afbeelding kroontje

Grote rode beuken

De rode beuk (Fagus sylvatica atropurpurea) is een oersterke, winterharde boom met prachtige dieprode bladeren. Hiermee vormt hij een mooie afwisseling in de overwegend groene Nederlandse tuinen. Een bijkomend voordeel van de rode beuk is dat hij in het najaar slechts 50 procent van zijn blad verliest, waardoor hij – in tegenstelling tot de meeste andere loofbomen – ’s winters nooit helemaal kaal zal zijn. Bovendien zijn rode beuken heel eenvoudig in onderhoud. Kortom, een schitterende aanwinst voor in uw tuin! Lijkt het u wel wat, zo’n mooie grote rode beuk? Bij Ten Hoven Bomen kunt u behalve voor jonge ook voor volwassen exemplaren terecht!

Lees meer

Waarom grote rode beuken kopen?

De rode beuk blijft niet alleen iets kleiner dan de groene beuk (Fagus sylvatica), hij groeit ook langzamer. Afhankelijk van de omstandigheden (bewatering, zonlicht, grond, enzovoorts) neemt de stamomtrek ongeveer een halve centimeter per jaar toe, terwijl hij tussen de 20 en 40 centimeter in de hoogte groeit. U kunt zich dus wel voorstellen dat er behoorlijk wat tijd overheen gaat voor een spil (jong boompje) tot een volwaardige boom is uitgegroeid. U hoeft hier echter niet per se op te wachten; bij Ten Hoven Bomen kunt u namelijk ook grote rode beuken kopen. Daarmee kunt u al vanaf de eerste dag genieten van de schitterende, karakteristieke uitstraling van een volwassen rode beuk.

Welke grote rode beuken zijn er verkrijgbaar?

Bij Ten Hoven Bomen hebben we grote rode beuken in vele soorten en maten. Veel van de rode beuken die wij in het assortiment hebben zijn tevens leverbaar als meerstammige boom of klimboom. Daarnaast zijn er exemplaren beschikbaar die in een boogvorm, dakvorm of kegelvorm zijn gesnoeid. Vanzelfsprekend behoren beukenhagen ook tot de mogelijkheden. Onze bijzondere cultivars van de rode beuk zijn eveneens zijn het bekijken waard. Hierbij kunt u denken aan de bonte rode beuk (Fagus sylvatica 'Purpurea Tricolor') met zijn unieke roze bladrandje, en de veredelde rode beuk (Fagus sylvatica ‘Riversii’), waarvan de dieprode bladeren nog donkerder zijn.

Wat is een goede standplaats voor een grote rode beuk?

Een grote rode beuk is werkelijk ideaal voor ons Nederlandse klimaat. Het maakt deze boom weinig uit of hij nu in de zon of in de schaduw staat. Hoewel grote rode beuken zich het meest thuis voelen in zandgronden, kunnen ze vrijwel alle grondsoorten verdragen; alleen in een te natte bodem zal hij minder goed groeien. 

Grote rode beuk kopen

Bent u helemaal verliefd geworden op de unieke uitstraling van grote rode beuken? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Ten Hoven Bomen. Wilt u een grote rode beuk kopen maar vindt u het prettig om u eerst even rustig te oriënteren? Breng dan een bezoek (bij voorkeur op afspraak) aan onze kwekerij in Wenum-Wiesel (gemeente Apeldoorn). Hier kunt u in alle rust onze grote rode beuken van dichtbij bewonderen en een exemplaar uitzoeken dat u aanspreekt. Uiteraard kunt u voor meer informatie over de aanschaf van grote rode beuken ook even contact met ons opnemen. 


 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring