Afbeelding kroontje

Grote lindes

De linde is een zeer sterke boom die met gemak honderden jaren oud kan worden. Mede daarom worden lindes vaak als herdenkingsbomen aangeplant. Deze schitterende loofbomen worden als ze eenmaal volwassen zijn gekenmerkt door diepgroene, hartvormige bladeren en een sterke, dichte vertakking, waarmee ze veel schaduw creëren. U hoeft echter geen jaren te wachten voor het zover is – bij Ten Hoven Bomen kunt u namelijk niet alleen spillen maar ook grote lindes kopen!

Lees meer

Waarom grote lindes kopen?

Lindes werden vroeger veel geplaatst op boerderijen, waar ze als zonwering werden gebruikt. Tegenwoordig zien we ze steeds vaker in tuinen en rondom woningen, waar ze voor beschutting en privacy zorgen. De linde weet zich op bijna miraculeuze wijze te herstellen van beschadigingen die voor veel andere soorten bomen fataal zouden zijn en is wat snoei betreft dan ook zeer vergevingsgezind. Daarom zijn er veel grote lindes die als dakbomen of knotbomen worden gesnoeid. Ook grote lindes als leiboom, de bekende leilindes, zijn nog altijd erg populair; hierbij worden de takken horizontaal aan een frame bevestigd, zodat er uiteindelijk een mooi natuurlijk scherm gecreëerd wordt. Het spreekt voor zich dat er wel wat jaren overheen gaan voordat een jong lindeboompje groot genoeg is om op deze manier voor de gewenste mate van schaduw, beschutting en/of privacy te zorgen. Meteen een grote linde kopen is dan een uitstekende oplossing!

Welke grote lindes zijn er verkrijgbaar?

Bij Ten Hoven Bomen vindt u een uitgebreid assortiment met lindebomen. Naast spillen hebben we ook tal van volwassen exemplaren staan. Hierbij kunt u denken aan de Hollandse linde (Tilia x europaea), Amerikaanse linde (Tilia americana ‘nova’), winterlinde (Tilia cordata), zomerlinde (Tilia platyphyllos) en zilverlinde (Tilia tomentosa). Van veel soorten zijn ook weer diverse bijzondere cultivars beschikbaar. 

Wat is een goede standplaats voor een grote linde?

Een groot voordeel van lindebomen is dat ze niet kieskeurig zijn wat betreft de grond. De meeste soorten doen het prima in alle grondsoorten. Een grote linde kan nog groter worden en heeft dus wel de ruimte nodig om zich verder te ontwikkelen. Zoals gezegd laat de linde zich heel goed snoeien, dus u kunt bijvoorbeeld laaghangende takken eenvoudig wegsnoeien. Dit kunt u het beste in de wintermaanden doen, als de boom zijn bladeren is verloren, op voorwaarde dat de temperatuur dan niet onder het vriespunt ligt.

Grote linde kopen

Wilt u een grote linde kopen? Bij Ten Hoven Bomen heeft u volop keus! U kunt u via de productpagina van de gewenste soort een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Wilt u zich liever eerst nog even oriënteren op de verschillende cultivars en vormen? Breng dan een bezoek aan onze kwekerij! Hier kunt u op uw gemak onze grote lindes van dichtbij bewonderen en een exemplaar uitzoeken dat in alle opzichten aan uw wensen voldoet. Komt u ergens niet uit of wilt u meer weten over bijvoorbeeld het transport, het planten of het verzorgen van een grote linde? Neem gerust contact met ons op, we beantwoorden graag uw vragen!


 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring