Afbeelding kroontje

Grote platanen

Platanen zijn sterke, snelgroeiende loofbomen uit de plataanfamilie (Platanaceae) die met name in Zuid-Europese landen veelal deel uitmaken van het straatbeeld. In ons land worden ze voornamelijk toegepast als laanbomen, pleinbomen en parkbomen. Typische kenmerken van de plataan (Platanus) zijn de bladderende stam en grote, handvormige bladeren die een dicht bladerdek vormen. Dit maakt de plataan tot een zeer gewilde schaduwboom. Ten Hoven Bomen laat u graag kennismaken met ons indrukwekkende assortiment grote platanen!

Lees meer

Waarom een volwassen plataan kopen?

Platanen zijn mede dankzij hun dichte bladerdek uitermate geschikt om in uw tuin of rondom uw woning te planten om schaduw en privacy te creëren. Omdat ze zich bijzonder goed laten snoeien en leiden, kunnen ze tevens worden toegepast als afscheiding. Gewone platanen zijn snelle groeiers. Zelfs bij een volledig teruggesnoeide plataan lopen al vroeg in het voorjaar nieuwe knoppen uit; binnen een paar maanden tijd kunnen hier takken met een lengte van wel twee meter uit komen. Maar dan hebben we het natuurlijk over een volwassen plataan. Zou u een paar jonge platanen aanschaffen, dan duurt het wel een aantal jaar voordat ze echt een mooi vol bladerdek hebben en hoog en breed genoeg zijn om de gewenste beschutting en privacy kunnen bieden. Gelukkig kunt u bij Ten Hoven Bomen ook gewoon een volwassen plataan kopen!

Welke grote platanen zijn er verkrijgbaar?

Naast de gewone plataan (Platanus x hispanica) en de Oosterse plataan (Platanis orientalis) zijn er allerlei bijzondere cultivars verkrijgbaar. Ten Hoven Bomen heeft platanen in vele varianten. Zo kunt u naast meerstammen en halfstammen kiezen voor een dakplataan, een leiplataan, een bolplataan, een parasol plataan, een Franse knotplataan of een plataan met ballerinastam. Ook een plataan als klimboom is een optie. Kortom, met grote platanen heeft u eindeloos veel mogelijkheden!

Wat is een goede standplaats voor een grote plataan?

Grote platanen zijn erg sterk en kunnen veel hebben. Stedelijke klimaten, luchtvervuiling, verharding, wind… ze verdragen het allemaal. Platanen stellen dan ook weinig eisen aan de standplaats; ze groeien in zowel droge als vochtige grond, in de volle zon en in de halfschaduw. Indien u een plataan naast of vlakbij een verharde oprit of weg wilt planten, moet u zorgen dat er voldoende ruimte is voor de boom om te wortelen. Dit om te voorkomen dat de wortels op den duur de bestrating omhoog duwen. Verder kunt u een grote plataan in principe overal planten. Wel moet u er vanwege de snelle groei rekening mee houden dat u minimaal één keer per jaar zult moeten snoeien. 

Grote plataan kopen

Bent u inmiddels overtuigd en wilt u een grote plataan kopen? Via de productpagina van de gewenste grote plataan kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. U kunt echter ook een afspraak maken voor een bezoek aan onze kwekerij, waar u op uw gemak onze grote platanen kunt bewonderen en zelf een mooi exemplaar kunt uitzoeken. Indien u vragen heeft met betrekking tot ons assortiment, het transport of de verzorging van grote platanen kunt u uiteraard altijd even contact met ons opnemen. 


 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring