De hulst (Ilex aquifolium) is een langzaam groeiende struik die uiteindelijk, onder de juiste omstandigheden, kan uitgroeien tot een boom – de enige groenblijvende loofboom die van nature in ons land voorkomt. Omdat de hulst goed tegen schaduw en zure grond kan, is hij vaak te zien in bossen met eikenbomen en beukenbomen. De hulst wordt gekenmerkt door gladde, leerachtige, stekelige bladeren, die samen met de besjes in kerststukjes en kerstkransen worden gebruikt. Die traditie is ontstaan uit een oud bijgeloof – de hulst zou beschermen tegen kwade machten, zoals demonen en heksen. De gewoonte om hulsttakken op voordeuren en staldeuren te hangen, komt dus voort uit het idee dat dit de mensen en dieren binnen zou beschermen. Of u nu bijgelovig bent of niet, de hulst is en blijft een bijzondere plant en uiteraard verkrijgbaar bij Ten Hoven Bomen!

Welke soorten hulst zijn er verkrijgbaar?

Ten Boven Bomen heeft een zeer gevarieerd assortiment met verschillende hulst soorten, waaronder de ‘gewone’ of scherpe hulst (Ilex aquifolium), de blauwe hulst (Ilex meservae), de Japanse hulst (Ilex crenata) en de Impala hulst (Ilex maximowicziana). Of wat dacht u van de bonte hulst (Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’)? De meeste soorten worden geleverd als haagplant, maar we hebben ook hulst als solitaire struik, hulst in bolvorm en niet te vergeten hulstbomen in een breed scala aan afmetingen.
Bent u benieuwd naar andere groenblijvers? Neem dan meteen even een kijkje bij onze groenblijvende heesters. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor elke tuin!

Hoe kan ik hulst het best verzorgen?

Zoals gezegd doet hulst het prima in de schaduw. Hoewel een goede vochtdoorlatende en voedingsrijke grond de voorkeur heeft, stelt de struik verder niet veel eisen aan de bodem. Hulsten kunnen prima gesnoeid worden. De Japanse hulst is uitermate geschikt om haagjes, blokken en andere vormen van te maken en wordt al vaak aangeplant als vervanger voor de Buxus. U kunt de hulst indien gewenst vrij eenvoudig vermeerderen door hem te stekken. Winterse weersomstandigheden zijn voor de volwassen hulst plant, struik, haag of boom overigens geen enkel probleem; alleen hele jonge hulst planten in pot moeten tegen strenge vorst beschermd worden.

Hulst kopen?

Hulst kopen? Dat doet u tegenwoordig heel gemakkelijk online, via Ten Hoven Bomen! U bent bij ons altijd verzekerd van een veilige betaling en een snelle levering. Het is echter ook mogelijk om uw bestelling af te halen bij onze kwekerij. Komt u ergens niet uit of heeft u vragen met betrekking tot de aanschaf, plaatsing of verzorging van uw hulst plant, struik of boom? Dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Als boomspecialisten van Nederland helpen we u graag met een deskundig advies!
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring