Veel gestelde vragen

1. Wanneer kan ik bomen in de webshop bestellen ?

U kunt het hele jaar door bomen bestellen in de webshop, producten in containers worden het hele jaar geleverd, producten uit de volle grond worden in het seizoen uitgeleverd (november-half april)

2. Wanneer is de beste planttijd ?

De beste planttijd is als de beplanting in rust is, medio november tot half april een en ander is sterk afhankelijk van het weer. Vergeet de verplantingssnoei niet en geef de boom na het planten water.

3. Kunnen jullie de producten ook bezorgen en of aanplanten ?

Ja dat kunnen wij zeker voor u verzorgen.

4. Kan mijn hovenier ook bomen bij jullie bestellen ?

Ja, u kunt op afspraak langskomen met uw eigen hovenier en zelf de bomen op onze kwekerij bekijken. Uw hovenier ontvangt een groothandelskorting, maar hij zal dan daarvoor zelf de service en garantie moeten regelen.

5. Verkopen jullie ook aan particulieren ?

U kunt als particulier hier zelf de bomen bekijken en bestellen. zie openingstijden. Voor advies graag een afspraak. Afhalen van bomen en planten welke door u per webshop zijn besteld is mogelijk op vrijdag en zaterdag. U krijgt altijd vooraf bericht per mail als we de planten voor u gerooid en verzameld hebben en ze klaar zijn voor afhaal.

6. Help mijn boom is ziek of de bladeren vallen/worden bruin ?  Gaatjes in de blaadjes, luisjes of rupsjes...?

Neem een kijkje op onze informatie pagina

7. Wat kost een Boom?          

Op de webshop treft u de prijzen van de verschillende boommaten aan. 

8. Is een tarief van €49,- voor het bezorgen van bomen tot de maat 20-25 niet veel te goedkoop?

Bomen hebben een onhandige afmeting en passen niet in een doos. Het bedrag euro 49,= is niet kostendekkend, maar is een bijdrage aan de werkelijke kosten. Door efficiënt te plannen en te rijden proberen wij deze kosten zo laag mogelijk te houden.

9. Mijn boom is scheefgewaaid, terwijl ik er wel boompalen als verankering heb bij gezet? Hoe kan dat?  Wat moet ik nu doen?

Als de grond wordt bewerkt en een nieuwe boom wordt geplant is er altijd sprake van inklinken van de grond. Tevens is de grond in het najaar en de winter nog lang nat en zacht en is scheefwaaien mogelijk. De boom kan echter weer opnieuw 'gericht' worden. De beste tijd om dit te doen is in de periode maart-april. De grond droogt dan weer op, wordt dus weer 'vaster' en de boom zal middels wortelvorming zich in de grond gaan zetten.

10. Wat is verplantingssnoei?

Als een boom op de kwekerij gerooid is, verliest hij een deel van de wortels. Om balans aan te brengen in het ondergrondse en bovengrondse deel van de boom dient de kroon gesnoeid te worden. Begin altijd bij het uitsnoeien van de dubbele of kruisende takken. Alle takken die naar binnen groeien zijn ook overbodig. Daarnaast kan verdeeld over de kroon eenjarig hout worden weggeknipt. Bij bomen die in een container zijn gekweekt speelt dit niet en kunt u volstaan met kroonsnoei om de gewenste vorm te bereiken.

11. Wat bedoelen jullie met een goede waterhuishouding?

Te nat: Als bomen of planten lange tijd in te natte grond staan of zelfs helemaal in het water komen te staan, kunnen ze geen zuurstof opnemen en zullen ze stikken. Daarna rotten ze weg. Een te harde onderlaag of een verkeerde afwatering zijn hier vaak debet aan.

Te droog: Als er sprake is van storende lagen in de ondergrond of er is een lage grondwaterstand, dan kan het grondwater de bovengrond niet bereiken en zal er al snel sprake zijn van verdroging in de zomer.

12. Soms doen bomen het niet goed of gaan ze zelfs dood. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken?

A. Het type boom versus standplaats is niet goed gekozen. (een boom voor zandgrond wordt op kleigrond geplant, een boom voor een zonnige plek komt in de schaduw te staan e.d.)

B. De grond wordt niet goed bewerkt. (harde onderlagen, geen humus/bemesting)

C. Er wordt niet goed geplant. (te diep planten, geen verplantingssnoei e.d.)

D. De boom krijgt in het 1e groeiseizoen te laat of te weinig water. (Eerst laten verdrogen en vervolgens het hele Flevomeer leeghalen en de boom overgieten is te laat. Reanimeren zal dan niet meer helpen. zie onze instructie voor het geven van water!

 

 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring