4. Op weg naar de klant.

Bomentransport is maatwerk

Bomen transport is elke keer weer maatwerk. Aangezien het transport van een boom de nodige zorg verreist, zowel bij het laden als het transporteren, werken wij samen met partners met expertise. Ook hebben wij zelf de nodige machines en materiaal in huis om een boom professioneel te hijsen en laden. Deze expertise is ook nodig bij het lossen van een boom. Wij raden aan om hier een ervaren bedrijf voor in te schakelen.  

Elke boom is anders. Het is ook elke keer weer een uitdaging om de boom op een evenwichtige manier te hijsen. Door jarenlange ervaring hebben wij geleerd hoe we een boom het beste kunnen hijsen en we de hijsmaterialen het beste vast kunnen maken. En nog steeds is het bij elke boom weer een uitdaging. 

Gespecialiseerde partner

Om de boom naar de plantplaats te vervoeren werken wij samen met verschillende partners die allemaal verstand hebben van het transport van bomen.  We werken al vele jaren samen met deze bedrijven en we vertrouwen het transport met een gerust hart aan hen toe.

Het laden en lossen van grote bomen

Bomen zijn zeker niet de makkelijkste objecten om te tillen. Ze zijn vaak lang maar het gewicht zit vooral in de kluit. Het zwaartepunt zit dus dicht bij de kluit. We kunnen ons voorstellen dat sommige mensen met hun handen in hun haar zitten als de vrachtwagen met de boom aankomt. Want hoe moet je zo'n zwaar en kostbaar exemplaar optillen waarbij de veiligheid en de kwaliteit van de boom gegarandeerd worden. Hoe til je zo'n boom? Bekijk onze informatie over het veilig hijsen en tillen van bomen.

Grote bomen hebben ruimte nodig, ook op de weg.

Onze grote en volwassen bomen zijn zo gekweekt dat ze in de meeste gevallen vervoerd kunnen worden zonder dat er allerlei wegen afgezet hoeven worden. Soms moeten er wel wat takken gesnoeid worden die niet met touw in te binden zijn. Wij streven er naar om boom zijn eigenheid en uitstraling te laten behouden. Het transport van onze kwekerij over de grote wegen is meestal geen probleem. De uitdaging ligt er vaak ook in de plek waar de boom gelost moet worden. Is deze bereikbaar met een grotere vrachtwagen, is er ruimte om te lossen aan de zijkant van de vrachtwagen? Kunnen alle doorgangen, bruggetjes en tunnels waar de vrachtwagen langs komt het gewicht, de hoogte en breedte van het transport aan? Om alles soepel te laten verlopen is het belangrijk om hier goed over na te denken.

Transportkosten

Hoeveel het kost om een boom van onze kwekerij naar de plaats van bestemming te vervoeren hangt helemaal af van het volume van de boom of bomen en de afstand tot de plantplaats. Ook de bereikbaarheid op locatie wordt meegewogen. Voor de bomen die niet met het reguliere transport mee kunnen worden er altijd transportkosten op maat berekend. Lees meer over onze transportkosten op maat. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring