Transportkosten grote bomen op maat

Wij hebben een groot assortiment bomen, van groot tot klein. Sommige bomen zijn makkelijk compact samen te binden terwijl andere bomen grote ontwikkelde kronen hebben die veel ruimte nodig hebben. De prijs voor het transport van de bomen naar de gewenste locatie berekenen we aan de hand van de benodigde ruimte en de afstand die afgelegd moet worden. Een kleine boom bezorgen op kleine afstand kan dan in sommige gevallen al voor minder dan 100 euro terwijl een groot transport aan de andere kant van Duitsland tot wel 2500 euro kan kosten. Doordat er zoveel factoren meespelen om een realistische prijs te geven voor het transport is hierover ook pas wat te zeggen als al deze factoren meegewogen worden. Dit is dus echt een prijs op maat.

Kleinere bomen, bezorgen op route. 

In Nederland kunnen bomen tot en met de kluitmaat 80 cm, doorgaans een stamomtrek tot 20-25 meegenomen worden op de gewone routes. De routedagen en de prijzen voor de handzame maten zijn te vinden op onze transport en levertijd pagina. Soms kunnen kleinere bomen net over de grens ook meegenomen worden in deze routes. Dit is op aanvraag en altijd alleen als het mogelijk is.

Bezorgen in een vrachtwagen met zeilentrailer.

In een gewone oplegger met zeilentrailer kan veel geladen worden. Bomen en struiken die rechtop vervoerd kunnen worden zijn makkelijk op pallets of los te laden in een trailer. We berekenen hier voor de gewenste laadmeters. Veel bomen zijn echter hoger dan een gemiddelde trailer en dienen dus horizontaal of schuin in de trailer geladen te worden. Sommige bomen zijn van dusdanig formaat dat er maar één of een paar bomen in de trailer passen. 

Bezorgen op dieplader met of zonder autolaadkraan

In sommige gevallen is het handig of noodzakelijk om de bomen met een open trailer of dieplader te vervoeren. Het kan gaan om bomen die van een dusdanig formaat zijn dat ze niet in een gewone trailer passen. Het kan ook gaan om bomen die zo zwaar zijn dat ze bijna niet met een gangbare shovel of heftruck te lossen zijn. Het is dan mogelijk om een vrachtwagen met autolaadkraan in te zetten die een boom zelfstandig kan lossen. De boom kan dan op locatie soms zelfs in het plantgat getakeld worden. Of een boom wordt netjes neergelegd zodat hij ter plaatse met een machine vanaf de grond vervoerd kan worden. Aan de inzet van zo’n vrachtwagen met autolaadkraan zijn ook extra kosten verbonden maar dit kan in sommige gevallen noodzakelijk dan wel handig zijn. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring