Zomerbloeiers

Welke planten zijn echte zomerbloeiers?

Na in de lente genoten te hebben van al die bomen en planten die ontluiken en de overdaad aan bloemen die magnolia's en sierkersen laten zien. Maar de langste en uitbundigste bloei is toch meestal te vinden bij de zomerbloeiers. 

Zomerbloeiers eenjarigen?

Van oudsher werden voor de zomerbloei elk jaar een viooltjes, geraniums en andere zomerbloeiende eenjarige planten neergezet. Dit omdat deze planten zo fel en overdadig bloeien. Het is echter wel een beetje jammer om elk jaar weer nieuwe planten te moeten planten terwijl en genoeg tuinplanten, struiken en bomen zijn die ook prima in de zomer bloeien.

In de zomer ben je in de tuin.

Wat is er zomerser dan lekker zitten in de tuin tussen de bloemen en planten. Juist in de zomer kun je extra genieten van de kleurenpracht in de tuin omdat je dan veel tijd doorbrengt in de tuin.  Hieronder een selectie van een paar interessante soorten zomerbloeiers.

Zomerbloeiende vaste planten

Vaste planten zijn de zomerbloeiers bij uitstek. Veel soorten laten hun overdaad aan bloemen in de zomer zien en zullen de borders en bakken in de tuin versieren. Combineer verschillende soorten voor een nog mooier pallet. Hieronder 4 leuke soorten die nooit zullen vervelen!

Zomerbloeiende heesters.

Om een tuin wat meer body te geven is het leuk om ook een aantal heerster in de tuin te zetten. Hieronder 3 mooie zomerbloeiende heesters:

Zomerbloeiende bomen.

De meeste bloesembomen bloeien in het voorjaar maar er zijn er wel een paar die in de zomer bloeien. Juist daarom vallen ze extra op! Een paar mooie zomerbloeiers zijn:

Water geven van de bomen in de zomer.

In de zomer kan het vaak heel warm zijn en verdampen loofbomen heel veel water. Om goed te kunnen bloeien moeten ideale omstandigheden voor bomen gecreëerd worden. Geef genoeg water, zeker aan bomen en planten die vol in de zon staan. Bekijk het artikel over water geven hier.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring