Bomen planten in de zomer

Veel mensen weten dat het bomen seizoen stopt op het moment dat de bomen in blad komen. Bomen die niet in rust zijn kun je immers niet meer verplanten. Maar wist u dat er steeds meer bomen beschikbaar zijn die het hele jaar geleverd en geplant kunnen worden? 

Bomen uit de volle grond

Bomen die gekweekt worden in volle grond kunnen gerooid worden als ze in rust zijn. Ga je deze bomen in hartje zomer uit de grond halen kun je bijna net zo goed doorrijden naar de composthoop. Een boom, vol in blad, is dan niet in staat om genoeg vocht naar de bladeren te transporteren en zal al snel verschrompelen, bruin worden en zijn bladeren laten vallen. 

Bomen uit depots

Veel bomen worden in de maanden November t/m april gerooid en met kluit op een depot gezet. Deze bomen krijgen bijna dagelijks water en kunnen op deze manier tot in de maand juni nog aangeplant worden. Bekijk het aanbod van de bomen die nog in depot staan.

Bomen in pot of airpot

Bomen die in container (pot) staan en gekweekt worden kunnen het hele jaar door geplant worden. Je neemt namelijk alle wortels mee waardoor een boom met alles er op en er aan in de grond gezet wordt. Veel exclusieve  bomen, waaronder de Japanse esdoorns, kweken wij in Airpot.

Voordelen van bomen planten in de zomer

Bomen in de zomer hebben één groot voordeel. Je ziet namelijk wat je koopt. De boom staat al in blad en is dus al uitgelopen. Als je hem dan goed verzorgt gaat hij alleen maar verder ontwikkelen! Niet meer in angst of de boom aanslaat maar gelijk resultaat met een boom in pot.  Daarnaast is het makkelijker selecteren als je ziet hoe een boom in blad eruit ziet. 

Aandachtspunten van bomen planten in de zomer

Een boom die in de zomer geplant wordt heeft extra aandacht nodig. Dit vooral in de vorm van genoeg water geven want hij verdampt per direct ook veel. Om een boom een beetje te helpen is het goed om deze bij planten goed te snoeien. Bomen in pot die in de zomer geplant worden moeten extra vaak water gegeven worden. Zeker de rest van de zomer, als het warm en droog is, wel om de dag. Zorg ervoor dat de grond rondom de kluit licht vochtig blijft en houd het blad extra goed in de gaten. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring