Vogelbosjes en landschappelijke beplantingen

voedselwalhalla voor insecten en vogels

Vogelbosjes en gemengde landschappelijke hagen bieden  vele toepassingsmogelijkheden in tuin en park.  Gemengde landschappelijke heggen nemen iets meer ruimte in beslag dan een normale geschoren haag, maar geven daar veel voor terug.  Gemengde landschappelijke hagen hebben een grote diversiteit van uitlopend blad, bloesem en bloei, voedsel  en nestmogelijkheden voor de vogels, bessen en vruchten en vele nuances herfstkleuren.

Door te variëren in hoogte kunnen ongewenste zichtlijnen door de gemengde hagen worden geblokkeerd en wordt privacy verkregen. Doordat de wind door de gemengde landschappelijke haag wordt gebroken ontstaat een aangenaam microklimaat. Door de gemengde haag te snoeien blijft het contact met het landschap, daar waar gewenst, behouden. Het snoeiwerk is extensief en kan zelfs enkele jaren worden overgeslagen.

Neem een kijkje in ons assortiment van gemengde heggen bij ons aanbod van gemengde hagen

De gemengde haag kan worden uitgebreid met diverse andere soorten heesters en zelfs met bomen, die voor een extra dimensie zorgen. Denk daarbij aan de dieptewerking en filtering van het licht.

Kijk voor uitgebreide informatie op het thema LANDSCHAPPELIJKE HAGEN.

Op de webshop bij het onderdeel GEMENGDE HAGEN kunt u een keuze maken uit diverse samengestelde MIXEN.

In dit project zijn o.a. de volgende producten gebruikt:

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring