1. Het kweken van een exclusieve boom

Hoe ontstaat zo'n bijzondere boom?

Het kweken van een bijzondere of grote boom is een proces van jaren en jaren. Het begint natuurlijk allemaal bij het ontstaan van een boom. Bomen krijgen vanaf jongst af aan bepaalde eigenschappen mee. Deze hebben invloed op de vorm, groeiwijze, kleur en uitstraling van de boom. Het begint allemaal bij de selectie van het kweek materiaal. We selecteren de meest fraaie basis vormen met veel potentie omtrent de basis vertakking. Doormiddel van snoei en verzorging begeleiden wij jonge en oudere bomen vervolgens naar hun volwassenheid. Soms adopteren wij ook bomen die op een andere plek niet meer mogen staan. Wij zijn altijd op zoek naar de mooiste en meest bijzondere vormen om toe te voegen aan onze selectie exclusieve bomen. 

Selecteren

Elke boom is uniek of bijzonder. Maar wat maakt een boom echt een exclusieve boom? Dat is een vraag met verschillende antwoorden. Het kan een persoonlijk gevoel zijn van herkenning of herinnering. Het kan zijn dat de vorm of kleur aanspreekt, misschien is het de uitstraling en sfeer die bepalend is. Het selecteren gebeurd soms als bomen al groot zijn maar ook vaak als bomen nog vele jaren moeten groeien maar al wel de potentie hebben. Onder exclusieve bomen vallen ook boom soorten die zeldzaam en zeer moeilijk verkrijgbaar zijn in de markt.  Wij zijn naast het feit dat we deze bijzondere soorten zelf op kweken ook altijd internationaal op zoek naar deze bijzondere en zeldzame soorten om ons assortiment uit te breiden. 

Net even anders

Bij ons vind u ook veel bomen die een beetje eigenwijs zijn. Dus juist niét met een rechte stam, een grillige vertakking, of net een andere vorm dan je bij dat soort verwacht. Wij houden van bomen die net even anders zijn. Dat zijn vaak ook de bomen die opvallen in een tuin. Bomen die eyecatchers zijn. Het verschil zit hem in het feit dat wij gespecialiseerd zijn in het kweken voor de eind gebruiker oftewel de particuliere tuin. Het grotendeel van de boomkwekerijen in Nederland kweekt voor de zakelijke markt en gemeentes. Daar zijn uniforme opgeknipte laanboom vormen de eis die netjes in een rij langs de wegen of lanen geplant kunnen worden. Dit reguliere assortiment is ook bij ons te verkrijgen, maar daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in karakterbomen. In de particuliere tuin is dit laanboom model namelijk in de meeste gevallen niet wenselijk. In plaats van een hoog opgeknipt recht exemplaar zien we in de markt van de particuliere tuin juist een grote vraag naar karakter bomen die een natuurlijke uitstraling hebben. Meerstammige bomen winnen de laatste jaren ook erg aan populariteit!

Kwaliteit

Wij zouden geen exclusieve bomen kunnen verkopen als we ook exclusieve kwaliteit leveren. Onze bomen zijn niet alleen boven de grond maar ook onder de grond uitermate goed ontwikkeld. Lees meer over de kwaliteit van Ten Hoven Bomen

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring