Kwaliteit van Ten Hoven Bomen

Evenwichtige kroon, goed doorwortelde kluit, bomen waar wij achter staan!

Ten Hoven Bomen staat niet bekend als prijsvechter of budgetkweker. Wel als de plek voor gewone en bijzondere bomen van goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. Wij kweken op verschillende manieren en welke manier het beste is hangt af van de boomsoort, de vorm en de grootte. 

Bomen uit volle grond

Veel exclusieve bomen worden gekweekt in de volle grond. Dit is de kweekwijze met de oudste papieren en het minst arbeidsintensief. We hebben onszelf een hoge kwaliteitsstandaard opgelegd. Dat wil zeggen: Zowel boven als onder de grond moet er balans zijn. Genoeg wortels, een evenwichtige kroon en na het rooien een goede stevige kluit. 

Bomen worden regelmatig ondersneden

Om genoeg wortels te krijgen worden de bomen met enige regelmaat ondersneden. Daarnaast zorgt het gebruik van effectieve beregening ervoor dat er veel haarwortels aangemaakt worden dicht bij de stam en aan de buitenkant van de kluit. Wij zorgen er ook voor dat een boom een goed formaat kluit krijgt die in verhouding staat met het volume en de leeftijd van de boom.

Bomen worden regelmatig gesnoeid.

Even als het snoeien van de wortels onder de grond is het snoeien van de kronen essentieel voor een kwalitatief hoogstaand product. Veel exclusieve bomen hebben hun bijzondere vorm te danken aan snoeikeuzes die in het verleden zijn gemaakt. We zijn natuurlijk afhankelijk van de mogelijkheden die de natuur ons bied maar met een dosis inzicht, creativiteit en ervaring en het juiste materiaal kunnen de bijzondere bomen gevormd worden. Deze zogenaamde begeleidingssnoei zorgt voor een boom met een evenwichtige kroon en goed ontwikkelde hoofdtakken maar ook een boom die opvalt door een bijzondere vorm of die net even afwijkt van de standaard.

Bomen uit container.

Potgekweekte bomen, zoals deze bomen ook wel genoemd worden, hebben als grote voordeel dat ze het hele jaar door geplant en vervoerd kunnen worden. Ons uitgebreide netwerk aan beregeningsslangen en een juiste dosis bemesting garandeert een goed doorwortelde pot. Bomen in container hebben misschien het eerste jaar wel wat meer water nodig maar ze nemen wel al hun wortels mee!

Bomen in Air-Pot

De laatste jaren zijn we steeds meer bomen in Air-Pot gaan kweken. Dat is niet voor niets. Hoewel dit zeker geen goedkope kweekwijze is weegt dit wel op tegen de hoge kwaliteit aan kluit die een boom hiermee krijgt. Door de structuur van de ring die om de kluit gezet wordt in combinatie met de hoogstaande kweekpotgrond ontstaat er binnen een paar weken al een compleet doorwortelde kluit waarbij de wortels startklaar liggen. Air-Potten zijn de Creme de la Creme van de kwekerij. Een Air-Pot zal bijna direct gaan doorgroeien en geeft vrijwel geen uitval.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring