Terug naar bomen

Valse Christusdoorn

Bent u op zoek naar een mooie boom die met een grillige speelse uitstraling? Dan is de valse christusdoorn, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, zeker het overwegen waard. De valse christusdoorn (gleditsia triacanthos) maakt deel uit van de vlinderbloemenfamilie (leguminosae of fabaceae). Daaronder vallen onder andere ook de blauwe regen, bloesembomen zoals de gouden regen en diverse meerstammige bomen zoals de judasboom. Als dé boomspecialist van Nederland heeft Ten Hoven Bomen een uniek assortiment. U kunt dan ook bij ons terecht voor verschillende varianten van de valse christusdoorn.

Welke varianten van de valse christusdoorn zijn er?

De valse christusdoorn is niet geschikt als klim- en klauterboom. Hij dankt zijn naam namelijk aan de grote doorns aan de stam en takken, hoewel er ook varianten zonder doorns bestaan, zoals ‘Inermis’ en ‘Skyline’. Eveneens populair is de ‘Sunburst’ variant, die een schitterende goudgele herfstkleur heeft. De 'Elegantissima' variant blijft met een maximale hoogte van 4 tot 5 meter relatief klein. Zo zijn er nog meer varianten, welke allemaal hun eigen bijzondere kenmerken hebben.

Valse christusdoorn snoeien, wanneer kan ik dat het beste doen?

Een valse christusdoorn snoeien kunt u doen vanaf halverwege de zomer tot aan het einde van de herfst. Dat gezegd behoeft deze boom doorgaans heel weinig onderhoud; u hoeft alleen af en toe een dubbele top of kruisende of uitstekende takken te verwijderen.

Is de valse christusdoorn geschikt voor mijn tuin?

De fijn geveerde bladeren en de luchtige kronen maken de valse christusdoorn ook in Nederlandse tuinen en parken een graag geziene boom. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de eikenboom, verteren de afvallende bladeren van de valse christusdoorn goed. U dient er wel rekening mee te houden dat deze boom relatief snel groeit. Sommige varianten kunnen een hoogte van 20 tot 30 meter bereiken en zijn dus minder geschikt als kleine boom voor de kleine tuin of stadstuin. Indien u er de ruimte voor heeft (of kiest voor een kleinblijvende variant) dan is het wel een aanrader; gleditsia triacanthos vereist weinig onderhoud en is niet veeleisend wat betreft grond. Ook kan hij tijdelijke droogte prima verdragen.

Valse christusdoorn kopen?

Bent u ook verliefd geworden op deze mooie bomen? Een valse christusdoorn kopen doet u tegenwoordig heel gemakkelijk online, via de webshop van Ten Hoven Bomen. Betalen doet u veilig via iDeal en u kunt tijdens het bestellen aangeven of u uw bestelling wilt afhalen of laten bezorgen. Indien u vragen heeft over ons assortiment kunt u altijd even contact met ons opnemen; wij zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar en zijn u graag van dienst.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring