Nieuwe blogs

Het voorjaar!

Wij houden van bomen en planten en we hebben de afgelopen periode gemerkt dat we niet de enige zijn. Vanuit heel ons land en daarbuiten regende het bestellingen van mensen die investeren in de tuin. Veel mensen hebben thuis moeten werken en kwamen erachter dat een mooie tuin de thuiswerkplek ook een stuk fijner maakt.  Een investering met een groeiend rendement waar wij alleen maar achter staan natuurlijk!

Het plantseizoen

Als we nu buiten kijken zien we allerlei bomen en planten die al mooi groen zijn. Het is altijd genieten in het voorjaar als alles zo fris uitloopt. De bomen uit volle grond kunnen nu niet meer geleverd worden maar gelukkig hebben we een groot aanbod bomen en planten uit container/pot en van ons depot die de komende maand nog prima te bestellen en planten zijn. Juist nu is het makkelijker om een boom uit te zoeken omdat ze in blad veel beter te onderscheiden zijn. U bent van harte welkom.

Echt voorjaar met bloesembomen

Door het raam kijk ik precies tegen een prachtige azalea aan die vuurrood in bloei heeft gestaan en daarnaast een oude grillige perenboom met frisgroen blad en witte bloesem. In deze tijd van het jaar komen de mooiste kleuren naar voren van bloeiende bomen. De Magnolia's en de sierkersen zijn nog aan het bloeien of al uitgebloeid. De Seringen beginnen nu te bloeien en ruiken heerlijk. Ik zou het iedereen aanraden om bomen en planten met bloesem in de tuin te zetten!  

Water geven

Nu de bomen weer in blad beginnen te komen begint voor u als tuinliefhebber ook het belangrijkste verzorgingswerk, water geven! We merkten zeker de afgelopen weken dat er al bomen waren die het moeilijk hadden. Doordat de zon veel scheen maar het nog wel koud was hadden een aantal bomen en planten het moeilijk met het opnemen van water uit de grond. Door de koude grond staat de ontwikkeling van wortels een beetje stil terwijl overdag door de zon en hogere temperaturen het verdampen wel snel gaat. Let dus goed op, geef regelmatig water!

Nieuwe blogs

Vanaf nu gaan we een paar keer per maand een blog online zetten over een onderwerp die te maken heeft met de planten, bomen en met tuinen in het algemeen. Voor prachtige foto's van allerlei mooie bomen die u bij ons kunt vinden volg ons ook op Instagram: https://www.instagram.com/tenhovenbomen/

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring