Krentenboompje

Krentenboompje

Amelanchier lamarckii is geïmporteerd vanuit een noordelijk deel uit Noord-Amerika. Hij hier heen gehaald door liefhebbers. Het krentenboompje is vernoemt naar de Franse bioloog die hem het eerste beschreef in 1783. Eerst had hij de naam Amelanchier canadensis omdat men dacht dat hij uit Canda kwam. In 1968 is de naam veranderd naar Amelanchier lamarckii. Het krentenboompje is dus een excoot, maar deze excoot past prima in ons klimaat en komt verwilderd ook in bos gebieden voor.

Wanneer het krentenboompje bloeit geeft dat aan dat de lente is aangebroken. Hij bloeit met wit met iets opstaande trossen. Vogels zijn dol op de vruchten van het krenten boompje, de vruchten zijn blauw zwart van kleur. Van de bessen kan ook jam gemaakt worden, dit lijkt op de smaak van bosbessen. De bessen komen eind van de zomer tevoorschijn.

In de winter geeft de boom veel karakter met zijn opvallende grijze stam en takken. In de herfst geeft het krentenboompje een opvallend mooie herfst kleur van gele en rode tinten. Amelanchier lamarckii word tussen de 6 en 9 meter hoog. 

Soorten

Bekijk ons hele actuele aanbod krentenbomen hier!

 Naast de Amelanchier lamarckii zijn er nog een aantal cultivars, de cultivars die op onze webshop worden aangeboden o.a.: Amelanchier arborea 'Robin Hill', Amelanchier canadensis 'Glennform' Rainbow pillar en Amelanchier laevis 'Ballerina'.

Amelanchier arborea 'Robin Hill'

De Amelanchier arborea 'Robin Hill' is een vrij kleine krentenboom groeit eerst vrij smal maar vormt later een vrij brede kroon. In de winter valt het silhouet van de krent op door de fijne vertakking. De bast en takken van het krentenboompje zijn in de winter opvallend grijs gekleurd. De herfstkleur van het krentenboompje is spectaculair met zijn roden en oranje tinten. Het krentenboompje is een prachtige bloesemboom die als sierboom in de particuliere tuin geplant kan worden. De bloemen van de krentenboom zijn helderwit en staan in losse, bijna opstaande bloemtrossen. De krentenboom is een bloesemboom die minder bessen draagt als de Amelanchier lamarckii

Amelanchier canadensis 'Glennform' Rainbow pillar

De Amelanchier canadensis 'Glennform' Rainbow pillar is een slank opgaande krentenboom met opvallende herfstkleuren en smakelijke grote krenten. Hij word tussen de 5 en 7 meter hoog. De Amelanchier canadensis 'Glennform' Rainbow pillar is prachtige bloesemboom en een cultivar van de krentenboom die bloeit in april/mei met witte bloesem. De Rainbow pillar is een gezonde, meeldauw en roestvrije krent. Dit soort krentenboompje behoud lang zijn blad.

Amelanchier laevis 'Ballerina'

De Amelanchier laevis 'Ballerina' is een cultivar van krentenboom die kleiner blijft dan de normale krentenboom. Deze bloesemboom is een rijkbloeiende krentenboom welke zeer geschikt is als kleine sierboom voor de kleine tuin.

Het krentenboompje 'Ballerina' is een bloesemboom die rijker bloeit dan de normale krentenboom. Daarnaast heeft deze bloesemboom ook grote bloemen dan de normale krentenboom. In de winter valt het silhouet van het krentenboompje op door de fijne vertakking. Nadat deze bloesemboom gebloeid heeft volgen de eetbare vruchten aan de krentenboom die ook graag door de vogels worden gegeten. De herfstkleur van deze krentenboom is spectaculair met zijn rode en oranje tinten. Het krentenboompje is een echte sierboom die in elke seizoen dus zijn sierlijkheden laat zien.

Op de webshop zijn krentenboompjes te vinden in verschillende soorten, maten en prijsklassen.

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring