Groenblijvers

Wintergroen

Een groenblijvende boom houd in dat deze niet zijn naalden of bladeren verliest in de winter. Het blad behouden in de winter is een aanpassing voor voedselarme bodems. De bladeren van een boom kun je zien als een kleine voedselfabriek. Wanneer een boom zijn bladeren verliest kan hij alleen nog via zijn wortels voedselstoffen uit de grond halen. Bij een voedselarme bodem hebben groenblijvers er profijt van om hun bladeren en naalden vast te houden. De boom maakt nieuwe bladeren of naalden aan voordat hij zijn oude los laat, hierdoor is een groenblijver altijd groen. Groenblijvende bomen worden ook wel wintergroene of bladhoudende bomen genoemd. 

Toepassing

Om ook in de winter privacy te behouden is het planten van een groenblijver een goede oplossing. In de wintermaanden is het ook prettig om wat kleur in de tuin te houden hiervoor is een groenblijvende struik of boom uitermate geschikt.

Groenblijvende hagen

Groenblijvende hagen zijn zeer populair om ook in de winter privacy te behouden een aantal voorbeelden van groen blijvende hagen zijn: Ilex aquifolium, Prunus laurocerasus ‘Novita’, Thuja occidentalis 'Brabant', Elaeagnus ebbingei, Taxus baccata en Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris'. Bekijk ons aanbod groenblijvende hagen.

Groenblijvende loofbomen

Ook om kleur in de tuin te houden in de winter maanden is het een optie om een groenblijvende boom te planten. Een aantal groenblijvende loofbomen waar u het gehele jaar van kan genieten zijn: Photinia fraseri 'Red Robin', Magnolia grandiflora 'Galissonnière', Quercus ilex en Quercus suber. Bekijk ons aanbod groenblijvende loofbomen.

Groenblijvende leibomen.

Van een heel aantal soorten groenblijvende bomen zijn er ook leibomen beschikbaar. Deze wintergroene groenblijvende leibomen zijn ideaal om er voor te zorgen dat de buren ook in de winter niet bij u naar binnen kunnen kijken. Bekijk ons aanbod groenblijvende leibomen.

Naaldbomen en coniferen

Ook zijn er talloze soorten groenblijvende naaldbomen en coniferen geschikt voor in de tuin. Naald bomen en coniferen zijn in veel verschillende kleuren, maten en groeiwijze te verkrijgen. Er zijn o.a. meerstammen, treurvormen, pilaarvormen, parasol vormen  en bonsai vormen. Een aantal van deze soorten zijn: Cedrus deodara 'Golden Horizon', Chamaecyparis n. 'Green Arrow', Pinus nigra subsp. Nigra, Pinus sylvestris en Tsuga canadensis. Bekijk ons aanbod naaldbomen en coniferen.

Naald verliezende naaldbomen

Naald bomen blijven in de winter groen maar er zijn een aantal uitzonderingen, De volgende naaldbomen kleuren in de herfst geel en oranje en verliezen in de winter hun naalden:  Larix kaempferi, Moerascypres (Taxodium distichum) en Metasequoia glyptostroboides.

Kleine naaldbomen

Er zijn een aantal kleinere naaldboom en conifeer soorten die lager dan 8 meter blijven. Dit zijn o.a.: Cedrus libani 'Glauca Pendula', Chamaecyparis l. Imbricata Pendula en Thuja occidentalis 'Smaragd'.

Op onze webshop vind u verschillende soorten, maten en prijsklassen.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring