Geschiedenis van Ten Hoven Bomen

Ten Hoven bestaat al meer dan 35 jaar. We zijn een ambitieus en innovatief bedrijf met korte lijntjes en weinig poeha. Ten Hoven dankt zijn naam aan de oprichter van dit familiebedrijf; Willem ten Hoven. 

1985

Het begon allemaal in 1985 toen Willem ten Hoven van zijn hobby zijn werk maakte met een eigen kwekerij. Hij begon met een stukje grond met daarop wat coniferen en heesters, in zijn geboortedorp Vaassen, vlakbij Apeldoorn. Dit groeide vrij snel uit tot een echte kwekerij waarnaast in 1990 de activiteiten uitgebreid werden met hovenierswerk.

Huidige locatie

In 1996 kreeg de huidige kwekerij gestalte met de aankoop van een stuk grond op de weg van Vaassen naar Apeldoorn. Als snel werd ook hier volop gekweekt en verschoven de activiteiten steeds meer naar dit perceel. 

De kwekerij werd gebruikt om de groenprojecten van bomen en struiken te voorzien en daarnaast verkochten we op kleine schaal aan particuliere klanten in de regio. Ten Hoven tuinen, zoals we destijds heette, heeft in die tijd vele mooie grote tuinen aangelegd en onze specialisme waren vooral landelijke- en bostuinen met veel bomen en struiken. Vanaf die tijd gingen we ons ook steeds meer specialiseren in grotere bomen en struiken. 

Webshop tenhoven-bomen.nl

In 2011 is besloten om een webshop te gaan ontwikkelen, tenhoven-bomen.nl. Achteraf natuurlijk een logische keuze maar in die tijd waren er nog niet zoveel webshops, zeker niet met  bomen. Onze focus kwam steeds meer te liggen op het kweken, verkopen en aanplanten van bomen en struiken. Uiteindelijk is de hovenierskant ook langzaam maar zeker afgebouwd en ging alle beschikbare tijd naar de bomen en planten. 

Tweede generatie Ten Hoven

In 2017 neemt Jan-Willem ten Hoven, de tweede generatie, de dagelijkse leiding van het bedrijf over. Willem blijft, soms wat meer op de achtergrond, betrokken en verzorgt nog steeds ontwerp en advieswerk. Het gaat hier dan vooral om de grotere projecten waarbij bomen en planten de hoofdrol krijgen. Rond deze tijd zijn we ook begonnen met het vastleggen en ontwikkelen van onze exclusieve bomen categorie. Deze bomen hebben natuurlijk al een veel langere geschiedenis die soms zelfs teruggaat naar het begin van de kwekerij.

BOOMing bussines

Intussen is de webshop tenhoven-bomen.nl uitgegroeid tot een drukbezochte shop met, in het seizoen, honderden klanten per week. Overal in Nederland, delen van België en Duitsland zijn bomen van Ten Hoven Bomen terug te vinden in tuinen. De laatste 5 jaar hebben wij ons assortiment bijzondere bomen uitgebreid en zijn we gestart met het kweken van bomen in airpotten. Dat is een kweekwijze die naar onze ervaring zeker toekomst heeft. 

Exclusieve en bijzondere bomen

In de loop van de tijd hebben we op onze kwekerij een prachtige collectie met bijzondere en grote bomen gekweekt die voor veel mensen zeker de moeite waard zijn. Als je echt wat bijzonders wilt in de tuin is het een goed idee om eens even langs te komen. Of bekijk onze collectie online. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring