De olijfboom (Oleo europea), die eenmaal volwassen gekenmerkt wordt door een dikke, bijzonder groeiende stam, smalle en langwerpige bladeren en ovaalvormige vruchten, kan honderden jaren oud worden. De olijfboom werd al in de oudheid werd beschouwd als een symbool voor kracht, overvloed en vrede, wordt tegenwoordig vaak geschonken als herinnering of bevestiging van vriendschap en verbondenheid. Het is ook een geweldige aanwinst voor als u op zoek bent naar een mooie boom die een Mediterraan sfeertje aan uw tuin geeft. Heeft u interesse in een olijfboom? Dan bent u bij Ten Hoven Bomen aan het juiste adres!

Welke olijfbomen zijn er verkrijgbaar?

Bij Ten Hoven Bomen verkopen we de Oleo Europea. Dit is een wintergroene en winterharde olijfboom die afkomstig is uit Zuid-Europa en in principe het hele jaar door buiten kan blijven staan.

Spreekt de exotische uitstraling van de olijfboom u wel aan? We hebben nog veel meer Mediterrane bomen en tuinplanten in ons assortiment! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze overige fruitbomen; hier vindt u onder andere vijgenbomen. Ook siergrassen zoals palmlelies zijn zeer geschikt om een exotisch tintje aan uw tuin te geven, evenals druiven en kiwi’s.

Kan een olijfboom in Nederland overleven?

Jazeker! Een plek in de volle zon heeft wel de voorkeur; de Europese olijfboom komt van nature voor in Portugal en Spanje, waar hij het grootste deel van het jaar lekker veel zon krijgt. Hier in Nederland hebben we minder zonuren en is de intensiteit van het zonlicht minder, dus een zonnige plek is extra belangrijk. Wel moet u er rekening mee houden dat een olijfboom in Nederland doorgaans minder snel groeit dan in het gebied rond de Middellandse zee. Het groeiseizoen begint in maart en zal eind september stagneren.

Hoe moet ik een olijfboom verzorgen?

Olijfbomen hebben relatief weinig verzorging nodig. Ze doen het goed in een licht vochtige grond. Let voor het bewateren goed op de bladeren; als deze gelige vlekken beginnen te vertonen, dan is dat een teken dat de olijfboom te veel water krijgt. Als de bladeren gaan krullen, verkleuren of afvallen, dan heeft hij juist meer water nodig. Overdag sproeien is overigens niet aan te raden, zeker niet in de zomer; de bladeren kunnen dan verbranden.

Komen er ook echt olijven aan de boom?

Gedurende de zomermaanden zullen de kleine, groengele bloemen in pluimen veranderen. In een warmer klimaat ontstaan er daarna olijven. Het kan zijn dat u olijven krijgt, echter duurt het maar liefst een jaar voordat deze geheel gerijpt zijn. De kans bestaat dus dat het weer al omslaat voordat uw olijven de kans krijgen om te rijpen.

Olijfboom kopen?

Wilt u ook graag een olijfboom kopen? Als dé boomspecialisten van Nederland hebben we bij Ten Hoven Bomen altijd de mooiste olijfbomen op voorraad, welke u eenvoudig online kunt bestellen. Neem bij vragen gerust even contact met ons op, we staan u graag te woord!

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring