Vogels in de tuin

Vogels in de tuin

Het hebben van vogels in de tuin geeft een gezellige sfeer. Om vogels in de tuin te houden is het belangrijk om een groot en afwisselend voedsel aanbod te hebben. Ook hebben vogels schuilplaatsen en nest gelegenheden nodig.

Voedsel

Verschillende vogels hebben verschillende voedings behoeftes. Zo geeft de vlier en rode kornoelje kleine bessen die kleine vogels graag eten, maar de meidoorn en klimop geven te grote bessen voor de kleinere soorten vogels. Daarom is het verstandig variatie in de beplanting te hebben.

Vogels eten ook insecten, daarom is het belangrijk om de tuin ook aantrekkelijk te maken voor insecten. Dit kunt u doen door de tuin niet te netjes te maken, bladeren takjes, stenen en onkruid trekt insecten aan. Ook is het goed om in gedachte te houden dat inheemse bomen meer insecten aantrekken. Inheemse bomen produceren meer vruchten.

Schuil en nest gelegenheid

Vogels nestelen graag op een beschutte plaats. Een goed vertakte haag is ideaal voor een vogel om te nestelen. Ook een struik als de meidoorn geeft extra bescherming door de doorns. In een grote klimop kan een vogel zijn nest helemaal verstoppen.

Bomen en struiken met vruchten

Euonymus europaeusFagus sylvatica
Viburnum opulusCrataegus monogyna
Photinia fraseri cv. Red RobinPrunus spinosa
Ilex  aquifoliumBetula pendula
Cornus sanguineaPrunus avium
Sambucus nigraSorbus aucuparia

Op de webshop zijn verschillende bomen en struiken te vinden in verschillende maten, soorten en prijsklassen.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring