Seringen voor kleur en geur in de tuin.

Sering voor de kleine tuin.

Wie heel weinig ruimte heeft maar wel een plek in de zon of de halfschaduw kan de bekende Syringa meyeri Palabin. aanplanten. Dit is een zeer compact groeiende mini sering. Syringa patula Miss Kim of Syringa José is eveneens een goede keuze. Syringa ‘Minuet’ bloeit licht roze met enkele bloemen en groeit ook zeer compact. Favoriet bij Ten Hoven is de mooie donkerpaarse bloem van de Syringa Bloomerang ‘Dark Purple’ . 
Syringa Bloomerang ‘Pink Perfume’ groeit eveneens langzaam en compact. Syringa Bloomerang seringen zijn lang bloeiende zomer seringen met een heerlijke geur.

Klassieke Seringen.

Bekende en bewezen seringen met dubbele bloem en geur, zijn de paarse Syringa vulgaris ‘Charles Joly’ en de Syringa vulgaris Andenken an Ludwig Späth’.  Deze seringen met dubbele bloemen worden uiteindelijk flinke struiken van 4-6 meter hoogte. De Syringa vulgaris ‘Katherine Havemeyer’ is paars roze. De Syringa vulgaris ‘Michel Buchner’ bloeit met lilablauw-paarse dubbele bloemen.

Syringa vulgaris ‘Beauty of Moscow’ is een nieuwere cultivar met rose knoppen en naar wit verkleurende geurende bloemen.

Een zuiver witte variant is er ook, Syringa vulgaris ‘Madame Lemoine’. Ook wit en geurend is de Syringa vulgaris ‘Primrose’ waarbij opgemerkt kan worden dat deze cultivar iets later bloeit dan de overige vulgaris seringen.

Middels snoei zijn Seringen natuurlijk kleiner te houden. Snoei dan bij voorkeur elk jaar een beetje en wel direct na de bloei. Syringa groeit het beste om humushoudende licht vochtige zandgrond in zon of halfschaduw. Het is een sterke tuinplant die het niet snel zal opgeven in grond van een mindere kwaliteit.

Syringa hyacinthiflora. 

Een grote open bloeiwijze met een heerlijke geur kenmerken de hyacinthiflora seringen.

Syringa hyacinthiflora ‘Esther Staley’ bloeit warm roze. Syringa hyacinthiflora ‘Lavender Lady’. heeft een kenmerkende lila blauwe kleurstelling met een volle bloem. Syringa Hyacinthiflora ‘Maiden’s Blush heeft een licht lila bloemkleur.

Tip van de kweker:

Wie maanden lang van seringen wil genieten plant een Syringa Bloomerang ‘Dark Purple’, een Syringa vulgaris ‘Charles Joly’ , een  Syringa vulgaris ‘Primrose’ en een Syringa hyacinthiflora ‘Esther Staley’

Doorbloeiende blauwe sering.

Als toetje zou u de Ceanothus Gloire de Versailles kunnen aanplanten op een zonnige plek. Deze zomerbloeiende blauwe Amerikaanse sering wordt circa 150 cm hoog, maar kunt u middels snoei in het vroege voorjaar beduidend lager houden. Deze plant gebruikt alle energie voor een lange bloei en geurt niet.

Sering als kleine boom

Ten Hoven levert ook Seringen op een hoogstam van 150-180 cm. Dit zijn kleine bomen geschikt voor de kleine tuin. Een langzame compacte groeiwijze in combinatie met kleur en geur maken deze kleine boom heel geschikt. Syringa Josikae

Bestel online de mooiste soorten seringen

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring