Rode en Groene Beuken voor een interessante prijs

Op zoek naar een grote en volwassen rode of groene beuk?

Grote groene, Fagus sylvatica, en rode beuk, Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ kopen? Bekijk ons aanbod van deze imposante inheemse boom. 

De inheemse beuk

De Beuk is een boom die inheems overal te zien is in Nederland. De beukenbomen die u van nature ziet in Nederland zijn de groene beuk (Fagus sylvatica) en de Rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea'). De groene beuk heeft fris lederachtig groen blad die in het najaar verkleuren naar bruin/goud/geel. De gewone beuk of groene beuk is veel voorkomend in de natuur en wordt vaak als laanboom of gemeentelijke aanplant toegepast. De Fagus sylvatica staat voor de gewone beuk, de Fagus sylvatica 'Atropunicea' staat voor de rode beuk.

Rode beuk

De rode beuk loopt uit met zeer fris rood blad. Het blad van de rode beuk is bij uitloop erg warm rood van kleur. Naarmate de zomer vordert kleurt het blad van de rode beukenboom wat vlakker. Aan het eind van de zomer kleurt het blad van de rode beuk in de meeste gevallen zelfs naar groen toe, om in de herfst door te kleuren naar een bruin/goud/gele herfstkleur. De rode beuk kan uiteraard toegepast worden als sierboom in een laan, echter wordt de rode beuk vaak gebruikt door particuliere als prachtige solitaire boom in de tuin. De rode beuk kan zowel toegepast worden om een gigantische boom te worden, maar kan ook door middel van snoei binnen een bepaalde grootte gehouden worden. De warme uitstraling van de rode beukenboom kan een fraaie aanvulling zijn in de tuin waar groen vaak de dominante kleur is.

De beuk is een boom die erg oud kan worden en daardoor een duurzame boom voor de toekomst. Mede doordat de beuk een toekomstboom is in zijn duurzaamheid is de beukenboom bij uitstek ook een prachtige boom om te gebruiken als herinneringsboom, geboorteboom of jubileumboom. De beuk is een boom die vele generaties kan overleven. 

Ambachtelijk kweken

Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het ambachtelijk kweken van middelgrote tot grote volwassen beuken. We hebben honderden grote beuken staan waar u gerust doorheen kunt lopen om de sfeer van een oude beuk te ervaren. U kunt hierbij zelf uw toekomstige rode of groene beuk uitkiezen. Het aanplanten van grote beuken is specialistenwerk, dit kunnen wij uiteraard volledig voor u verzorgen.

Beuken kunnen hiernaast ook toegepast worden in vele verschillende vormen. Zo is de beuk een van de meest gebruikte haagplanten. Beukenhagen komen voor in zowel groen als rood, of een mix van de groene en rode beuk. Naast de beukenhaag wordt de beuk ook vaak toegepast als leiboom of als dakboom.

Speciale beuken actie

Wij hebben momenteel een speciale actie lopen met hoge staffelkorting bij aankoop van 1 of meerdere groene of rode beuken. Wegens een perceelontruiming verkopen wij deze grote groene en rode beuken voor erg scherpe actieprijzen! Bij afname van 3 of meer beuken profiteert u van fikse kortingen! Bent u dus op zoek naar grote bomen tegen zeer scherpe prijzen? Neemt u dan contact met ons op!

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring