Plantseizoen

Voor de bomen die uit de volle grond komen is oktober tot mei de beste periode om deze te planten. De boom is bevindt zich in deze periode in rust stand, dit houd in dat de sapstroom niet actief is. De bomen kunnen dan dus gerooid en verplant worden.

Bomen in pot

De bomen die in pot gekweekt zijn kunnen het gehele jaar geplant worden. Dit is omdat de bomen die uit de volle grond komen een deel van hun wortels word afgesneden. Bij bomen in pot komen alle wortels van een boom mee naar zijn nieuwe standplaats. Let wel op dat wanneer de sapstroom actief is de boom niet aan zijn stam kan worden opgetild. Wanneer de sapstroom actief is kan de bast van de boom snel beschadigen.

Bomen planten met vorst

Vorst heeft geen invloed op de groei of ontwikkeling van de boom. Het kan zijn dat met vorst bomen tijdelijk niet leverbaar zijn omdat door de vorst de bomen niet uit de grond gehaald kunnen worden. Ook het planten met vorst zal moeizaam gaan omdat het maken van een goed plantgat lastig is in de harde grond.

Bestellen

Op onze webshop ziet u dat er verschil is vanaf wanneer u bomen kan bestellen. Bomen in pot kunnen in de lente, zomer of het gehele jaar besteld worden.  Blote wortel kan worden besteld van november tot april. Bomen met een draadkluit van oktober tot april. Dit zijn de grootst richtlijnen per soort kan de bestel periode afwijken.

Op onze webshop zijn bomen te koop in verschillende soorten, maten en prijklassen. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring