Meerstammige volwassen bomen

Meerstammen zijn niet meer weg te denken uit onze tuinen, ze geven meer diepte in onze tuinen en zijn echte blikvangers.

Door de op gesnoeide stammen krijgt de boom een extra sierwaarde. Bomen met een bijzondere stam zijn prachtig in een meer stamvorm.  Meerstammen zijn eigenlijk ontstaan door natuurlijke processen zoals wildvraat, de mens heeft dit proces overgenomen en kweekt de meerstammen op doormiddel van snoeien. Bijna alle bomen kunnen worden opgekweekt als meerstam echter worden door de kwekers vooral de bomen met bepaalde sier waarden gekozen om als meerstam te kweken.

De meerstammen worden veelal in tuinen, parken en pleinen geplant. Meerstammen zijn in verschillende soorten te koop, deze soorten hebben allemaal hun eigen groeiwijze. Zo zijn er relatief klein blijvende meerstam bomen zoals de Acer shirasawanum 'Aureum', Magnolia ‘Susan’ en Halesia carolina. 

Ook zijn er meerstammen met een relatief smalle kroon die hoger worden zoals de soorten: Acer rubrum 'Red Sunset', Magnolia loebneri ‘Merrill’,  Prunus serrulata 'Kanzan' en Betula utilis 'Doorenbos'.

Verschillende meerstammen die o.a ook veel breedte groei hebben zijn: Hamamelis intermedia 'Arnold's Promise', Cornus controversa, Liquidambar styraciflua 'Worplesdon', Parrotia persica, Koelreuteria paniculata en Carpinus betulus.

Een aantal meerstammen met een bijzondere stam zijn: Parrotia persica 'Vanessa', Cercidiphyllum japonicum, Acer griseum, Betula utilis ‘Doorenbos’ en Betula Nigra.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring