Herdenkingsboom

Het mooie van het planten van een herdenkingsboom ter herinnering aan een vreugdige of betreurende gebeurtenis is de duurzaamheid. Een herdenkingsboom planten ter herinnering aan een overledene, het vieren van een jubileum of geboorteboom planten ter viering van uw kind? Door het planten van een herinneringsboom blijft uw herdenking in leven en zal naar alle waarschijnlijkheid ook na ons bestaan nog doorleven.

Wat zijn nou herdenkingsbomen die hiervoor in aanmerking komen? In principe zijn dit geen specifieke soorten bomen. U kunt zelf kiezen voor een boom die u aanspreekt of de persoon waarvoor u hem plant. Wel zijn er bepaalde bomen die vaak gebruikt worden als herdenkingsboom of geboorteboom. Een linde is een boom die vaak als herdenkingsboom gekozen word. Dit komt omdat de linde een boom is die erg oude kan worden en tevens erg sterk is. In de germaanse tijd was de lindeboom al een heilige boom. De linde wordt door zijn duurzaamheid vaak als geboorteboom geplant.

Een ander voorbeeld en tevens een favoriet van ons is de Castanea sativa (Tamme kastanje). In Engeland staat een gigantische herdenkingskastanje, de Waterloo tree die geplant is in de tijd van Napoleon.

Een andere favoriet van ons is de Juglans regia (Walnoot). De Walnoot kan erg oud worden en vormt zich tot een prachtige grillige boom met een immense sfeer beleving. Daarnaast is een walnootboom een heerlijke gedenkboom om onder te zitten. Deze herdenkingsboom staat tevens bekend op het op afstand houden van muggen.

De boom met de mooiste betekenis en hierdoor wat ons betreft dé herdenkingsboom is de Ginkgo Biloba. Dit is de oudste boomsoort op onze wereld. Daarnaast bleef deze boom moedig doorgroeien nadat Japan getroffen werd door de atoombommen. De Ginkgo is daar een teken van hoop geworden en is een prachtige boom om te planten als gedenkboom.

Naast de reguliere loofbomen zijn er ook groenblijvende naaldbomen die als herdenkingsboom gekozen kunnen worden. Een mooi voorbeeld is een sequoiadendron giganteum (Mammoetboom). Deze reuzen kunnen duizenden jaren oud worden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring