Welke boom doet het goed aan de kust bij zeewind?

Welke boom doet het goed aan de kust bij zeewind?

U woont aan de kust en wilt uw tuin graag gaan aankleden met bomen, maar u vraagt zich af welke bomen de stevige (zee)wind verdragen? Het laatste wat u wilt is dat de bomen die u koopt geen kans van slagen krijgen. Op deze pagina informeren we u omtrent de keuze voor het kopen van bomen voor deze streken. Het zal u wellicht nog verbazen dat er nog aardig wat mogelijkheden zijn voor bomen aan de kust die zeewind tolereren.

Bomen aan de kust

De kustgebieden hebben naast een sterke zeewind ook te maken met andere omstandigheden zoals de overuren aan zon en een lagere hoeveelheid neerslag. De grond is vaak droog en arm en het zout dat door de wind aangevoerd wordt zorgt voor snellere uitdroging van de bomen en planten. Het is dus van belang dat de bomen die u kiest windbestendig zijn en goed tegen droogte kunnen. Wellicht dat het beeld voor het kopen en aanplanten van een boom in het kustgebied steeds minder optimistisch voor u wordt, maar gelukkig zijn er ook genoeg bomen die wel kunnen overleven onder deze omstandigheden. Daarnaast zijn er zelfs bomen die prima gedijen onder deze 'barre'omstandigheden die de zeewind uit de kust typeert.

Welke bomen kunnen deze zeewind vedragen?

Onderstaand hebben we een aantal bomen weergegeven die het beste gekozen kunnen worden met een vergrote kans tot overleven in de kustgebieden.

-Pinus nigra 'Nigra' - Oostenrijkse den
-Pinus sylvestris - Grove den
-Tilia tomentosa - Zilverlinde'
-Carpinus betulus - Haagbeuk
-Larix kaempferi - Japanse lariks
-Quercus cerris - Moseik
-Cupressocyparis Leylandii - Leylandcipres
-Pinus pinea - Parasolden

Bomen kopen voor de kustgebieden? Bekijk ons assortiment met kwalitatief hoogwaardige bomen voor scherpe prijzen!

Klanten aan het woord.