Ontwerp en beplantingsplan

Voor tuin, bos en landschap!

Ontwerp en beplantingsplan

Bomen en planten zijn naast hagen,terrassen en paden de belangrijkste elementen in uw tuin en dragen bij aan een prettige leefomgeving. Een goed doordacht ontwerp of beplantingsplan zorgt ervoor dat het gewenste resultaat en de juiste sfeer behaald worden!

Tuinontwerp of advies op maat?

Een tuinontwerp is iedereen wel bekend en geeft inzicht in indeling, vormgeving, bestrating, plantvakken en beeldbepalende bomen en hagen worden aangegeven.

In een bomenplan/beplantingsplan ligt de nadruk op de toepassing en positionering van de bomen,hagen en de invulling van de borders. Uw persoonlijke voorkeuren worden indien technisch mogelijk verwerkt in het beplantingsplan. Daarnaast wordt rekening gehouden met de relatie standplaats en de te plaatsen bomen. Geen zuurminnende boom op kalkrijke grond of andere keuzes die gedoemd zijn te mislukken. Wij hanteren graag een no-nonses-methode. Realistisch en functioneel met als basis de wensen van de opdrachtgever, maar met respect voor de natuur, grondsoort en de aanwezige bouwkundige architectuur.

Kennismaking

Bij ons 'thuis' op de kwekerij in Apeldoorn. Koffie/thee en een vrijblijvend kennismakingsgesprek eventueel gevolgd door een korte rondleiding over de kwekerij. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het accent ligt op de kennismaking.

Adviesbezoek op locatie

Bij een adviesbezoek op locatie moet u denken aan bijvoorbeeld inventarisatie van de bestaande situatie en de omgevingsfactoren of een mechanische bodemscan van de teeltlaag d.m.v. de grondguts.

De bestaande situatie en de bodem zijn namelijk het vertrekpunt van alles. De rapportage wordt per mailbericht uitgebracht. Dit kan een inventarisatie- of constateringsverslag zijn. Het kan ook een globale schets met adviezen en aanbevelingen zijn. 

De opdrachtgever dient dan vooraf een ondergrond/plattegrond met daarop de blijvende elementen/bebouwing/bestrating aan te leveren. Eventueel inmeetwerk kunnen wij tegen meerprijs verzorgen. Dit adviesbezoek op locatie kost € 363,- incl BTW omgeving Midden-Nederland.

Ontwerp

Na een inventarisatie van uw wensen volgt een rondleiding op ons huisperceel van de kwekerij in Apeldoorn. Centraal staat in deze fase de verdieping van de kennismaking. Wat zijn uw wensen, uw voorkeuren en wat kunnen wij ontwerp- en vaktechnisch hier aan toevoegen.

1.Opdrachtgever zorgt voor een situatietekening DWG op schaal of een alternatieve situatieschets met maatvoering. Eventueel kunnen wij ook op locatie de situatie inmeten en deze gegevens verwerken.

2.We maken een selectie van de eventuele aanwezige beplanting op de locatie, die bruikbaar zijn en opgenomen kunnen worden in het nieuwe plan. 

3.Het plan wordt in kleur uitgewerkt en vergezeld van een beplantingslijst

4.Er wordt u een vrijblijvende offerte aangeboden voor de levering en eventuele aanplant van de beplanting.

5.Indien gewenst maken we een vrijblijvende offerte voor het technische onderhoud van uw beplanting.

6.We presenteren het volledige plan aan u. U krijgt het uitgewerkte plan ter beschikking.

Kostenindicatie Tuinontwerp 

Een gemiddeld tuinontwerp inclusief beplantingsplan kost afhankelijk van de omvang van het project, de gewenste uitwerking, tussen de € 1000,- en € 2500,- incl. btw.

 

 

Bomenplan doorkijk landschap Fagus sylvatica landelijke zitplek Echinacea digitaal tuinontwerp door Ten Hoven Rhus typhina Dissectum najaar Project na realisatie Vaste plantenhoek kwekerij doorkijkje tuin kleur varens gerealiseerde tuin gerealiseerde tuin gerealiseerd project Realisatie project 2015 harmonie Bostuin Wonen in het bos Betula utilis Doorenbos toepassing Taxus baccata toepassing in bostuin Tilia leilinde toepassing Fagus sylvatica toepassing blokken Rododendron nova Zembla toepassing Fagus sylvatica toepassing Fagus sylvatica atropunicea toepassing Wisteria sinensis toepassing Platanus leiplataan toepassing Carpinus betulus haag toepassing Cotinus solitair toepassing Gleditsia Sunburst toepassing Malus everest toepassing gerealiseerde tuin met karakteristieke appelboom Romantische tuin Bostuin naturel natuurvijver met leem volwassen tuin 1 jaar na aanleg aanleg tuin Landschappelijke tuin 5 jaar na aanleg keuze bestratingsmateriaal zichtlijn Landelijke tuin met natuurvijver natuurvijver landelijke tuin in de herfst vogelbosje zitbankje Landelijke tuin tuin ten Hoven zitten in de boomgaard de kracht van kleur en eenvoud tuinboog haagbeuk Ten Hoven Hoveniers in actie landelijke tuin 2 jaar na realisatie aanplanten grote taxus ruimte entree Bostuin voorjaar bedrijfspand dwalen en dromen... landelijk grasveldje parkeren in landelijke tuin zitplek Landelijke tuin voorbeeld digitale ontwerptekening Ten Hoven boombakken op terras zitten

Klik op de foto voor een grote versie.