Bomenplan en beplantingsplan.

beplantingsplan tuin bos en landschap

Bomen en planten zijn naast hagen, terrassen en paden de belangrijkste elementen in uw tuin en dragen bij aan een prettige leefomgeving. Een goed doordacht plan zorgt ervoor dat het gewenste resultaat en de juiste sfeer behaald worden ! Natuurlijk kunnen we ook een compleet TUINONTWERP met beplantingsplan voor u uitvoeren.

Het team van Ten Hoven Bomen kweekt al jaren gewone en bijzondere bomen op de eigen kwekerijen in Apeldoorn en Vaassen zodat wij in de loop der jaren veel praktische kennis over bomen hebben opgedaan. Deze kennis wordt gecombineerd met een verfijnd gevoel voor vormgeving zodat ook uw groenproject een duurzaam succes wordt.

ADVIES OP MAAT

Een tuinontwerp is iedereen wel bekend en geeft inzicht in indeling, vormgeving, bestrating, plantvakken en als we geluk hebben wordt er iets genoemd over de beplanting. In een bomenplan / beplantingsplan ligt de nadruk op de toepassing en positionering van de bomen en hagen en beeldbepalende grote heesters / borders. Ook de vaste plantenborders worden nader uitgewerkt. Daarnaast wordt rekening gehouden met de relatie standplaats en de te plaatsen bomen. Geen zuurminnende boom op kalkrijke grond of andere keuzes die gedoemd zijn te mislukken. Wij hanteren graag een no-nonses-methode. Realistisch en functioneel met als basis de wensen van de opdrachtgever, maar met respect voor de natuur, grondsoort en de aanwezige bouwkundige architectuur.

Stap 1 Vrijblijvende kennismaking

Bij ons 'thuis' op de kwekerij in APELDOORN. Koffie/thee en een vrijblijvend kennismakingsgesprek eventueel gevolgd door een korte rondleiding over de kwekerij. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Stap 2 Adviesbezoek op locatie

Bij een adviesbezoek op locatie moet u denken aan bijvoorbeeld inventarisatie van de bestaande situatie en de omgevingsfactoren of een mechanische bodemscan van de teellaag d.m.v. de grondguts. De bestaande situatie en de bodem zijn namelijk het vertrekpunt van alles. Dit adviesbezoek kost €350,- incl. btw omgeving Midden-Nederland. De opdrachtgever zorgt voor een ondergrond/tekening op schaal. Eventueel inmeetwerk kan door ons worden verzorgd.

Stap 3 Bomen- of beplantingsplan 

  • Na een inventarisatie van uw wensen volgt een rondleiding op ons huisperceel van de kwekerij in Apeldoorn. Centraal staat in deze fase de verdieping van de kennismaking. Wat zijn uw wensen, uw voorkeuren en wat kunnen wij ontwerp- en vaktechnisch hier aan toevoegen.
  •  Opdrachtgever zorgt voor een situatietekening DWG op schaal of een alternatieve situatieschets met maatvoering. Eventueel kunnen wij ook op locatie de situatie inmeten en deze gegevens verwerken.
  •  We maken een selectie van de eventuele aanwezige beplanting op de locatie, die bruikbaar zijn en opgenomen kunnen worden in het nieuwe plan. 
  •  Het plan wordt in kleur uitgewerkt en vergezeld van een beplantingslijst
  •  Er wordt u een vrijblijvende offerte aangeboden voor de levering en eventuele aanplant van de beplanting.
  •  Indien gewenst maken we een vrijblijvende offerte voor het technische onderhoud van uw beplanting.
  •  We presenteren het volledige plan aan u. U krijgt het uitgewerkte plan ter beschikking.

Kosten

Een boomstructuurplan kost afhankelijk van de omvang van het project, de gewenste uitwerking, tussen de € 500,- en € 2500,- incl. btw. 

EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

 

 

Staalkaart boomstructuurplan Staalkaart roos Bomenplan Groenstructuurplan Ten Hoven Bomen Bloesem Fagus sylvatica landelijke zitplek Fagus sylvatica atropunicea toepassing Echinacea Acer Rubrum Red Sunset najaarskleur Robinia pseudoacacia Frisia Rhus typhina Dissectum najaar Ribes Rovada Project na realisatie Vaste plantenhoek kwekerij doorkijkje tuin kleur varens Landelijke tuin 1 jaar na aanplant gerealiseerde tuin gerealiseerde tuin gerealiseerd project Realisatie project 2015 harmonie Bostuin Wonen in het bos Betula utilis Doorenbos toepassing Taxus baccata toepassing in bostuin Tilia leilinde toepassing Fagus sylvatica toepassing blokken Rododendron nova Zembla toepassing Fagus sylvatica toepassing Fagus sylvatica atropunicea toepassing Wisteria sinensis toepassing Platanus leiplataan toepassing Carpinus betulus haag toepassing Cotinus solitair toepassing Gleditsia Sunburst toepassing Malus everest toepassing

Klik op de foto voor een grote versie.