Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#70 - Taxus baccata Venijnboom

Taxus baccata Parasol
Meer foto's tonen
Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 1.575,-
  • Omtrek
  • 30-35
  • Hoogte van boom
  • 250-300 cm
  • Leeftijd
  • 19-20 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

De venijnboom, vaak gewoon taxus genoemd, is een bekende conifeer met donkergroene naalden die vaak als haagplant gebruikt wordt. Taxus komt van het Griekse woord taxon wat boog betekent. Het hout van de venijnboom is uitermate geschikt om er bogen van te maken omdat het zo bijzonder sterk en buigzaam is. Bij de Slag bij Azincourt (1415) maakten de Engelsen gebruik van bogen van taxushout. Hun pijlen konden verder komen dan die van de Fransen en mede hierdoor wonnen ze de strijd! Baccata duidt op de rode schijnbessen. Taxussen zijn vaak te vinden bij begraafplaatsen omdat hij in de oude christelijke cultuur symbool is voor dood en rouw. In de Keltische traditie is de Taxus de meest vereerde boom van de wereld. De Nederlandse naam Venijnboom duidt op de giftige naalden en zaden van deze conifeer. Het vlezige gedeelte van de vruchten is niet giftig. Deze Taxus is meerstammig waardoor de geschubde barst bijzonder goed naar voren komt.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring