Bezorgen zomerperiode

Levertijd

In de zomerperiode (de maanden juli en augustus) leveren wij uitsluitend bestellingen op route op aanvraag.

In het plantseizoen, vanaf september t/m medio juni werken wij met een geheel geautomatiseerd transport systeem op basis van postcode en huisnummer. Elke week bezorgen wij op vaste dagen door heel Nederland. U kunt dus zelf uw bezorg of afhaal dag kiezen op de bestelpagina.

Benieuwd naar de levertijd van de producten die u wilt bestellen? Vul dan eerst uw winkelwagentje om in stap 2 zelf uw bezorgdatum of afhaaldatum te kiezen na het invullen van uw postcode en huisnummer. Indien u kiest voor bezorgen dan worden hier ook uw transportkosten getoond na het invullen van uw gegevens. Let op: rond uw bestelling af vóór zondagavond 24:00 voor de snelst mogelijke levering. Dat is namelijk de deadline om uw bestelling in de eerst volgende bezorgronde of afhaalmoment mee te laten komen. 

Hoe laat wordt mijn bestelling bezorgd? De avond voor levering ontvangt u automatisch vanuit ons route systeem een berichtje met de tijd waarop onze bezorger komt, inclusief een track and trace linkje. Er kan hierin vooraf geen tijdsvoorkeur aangegeven worden. Ons systeem berekend de meest efficiënte en milieu vriendelijke route.

Transportkosten

Bestellingen vanaf €500,- bezorgen wij voor €29,- , bestelling onder de €500,- bezorgen wij voor €49,-. Bij bestellingen vanaf €1000,- is het transport gratis. Dit geld voor heel Nederland met uitzondering van de wadden eilanden, Zuid-Limburg en Zeeland. Vraag voor het transporttarief binnen deze regio's een offerte aan. Dit tarief geld voor bomen met een maximale stamomtrek van 20-25 cm. 

Zwaar Transport

Grotere en zwaardere bomen vanaf maat 25-30 kunnen niet meer met het reguliere transport mee en worden vervoerd met zwaar transport. Dit is altijd op route zodat wij het transport efficient kunnen plannen. 

 

Producten welke met zwaar transport vervoerd worden

 

Bezorgen in Belgie

In België zijn de bezorgkosten mede afhankelijk van het bezorgadres en de omvang van de bestelling. Bezorgkosten en planning zijn dan ook op aanvraag. 

Bomen hebben een 'onhandige' afmeting

Bezorgen van bomen is vanwege hun afmetingen anders dan een doosje afleveren. Uw bestelling wordt door onze eigen bezorgers met eigen transport bezorgd.

Bomen met kluit of in pot kunnen zonder problemen enkele weken boven de grond blijven staan, voorzover ze niet uitdrogen. Planten met blote wortel dienen per omgaande geplant te worden of u dient de wortels tegen uitdrogen te beschermen.

Aanvullende informatie omtrent bezorgen

- Bezorgen is direct naast de (vracht)auto zo dicht mogelijk bij de gewenste locatie en op basis van verharde wegen, dit altijd ter beoordeling van de chauffeur.

-Wij leveren bomen en planten op locatie tussen circa 7.00-18.00 uur. Bent u niet thuis? Geen probleem, we zetten de planten en bomen op een logische plek neer. 

Wij doen onze uiterste best om de beplanting zonder beschadigingen bij u af te leveren. Bomen worden voorzien van kluiten of we verpakken de wortels in verzendzakken om uitdrogen te voorkomen. 

 

Afhalen van uw bestelling op onze kwekerij in Apeldoorn

Veel van ons planten en bomen worden vers gerooid of vers uit de kwekerij gehaald nadat ze verkocht zijn. Als de planten voor u klaar staan krijgt u altijd per mail bericht. Heeft u geen bericht, dan staan de planten nog niet klaar! 

Bedenk dat de meeste bomen een onhandige afmeting hebben en er een aanhanger nodig zal zijn. Zorg voor vastzetmateriaal en een dekkleed om de wortels te beschermen tegen uitdroging. Het laden dient u zelf ter hand te nemen. Bij het afhalen van Bomen vanaf de maat 25-30cm zullen wij u assisteren met een laadshovel.

Aanplantservice

Naast het transport van bomen kunnen wij ook de bomen voor u vakkundig aanplanten. U bent dan verzekerd van de juiste plant en snoeiwijze. Het tarief bestaat uit 

1. Arbeid: Het plantgat graven, de boom planten, verwerken van de bodemverbeteraar Vivimus en verplantingsnoei uitvoeren. Opruimen werkplek.

2. Materialen: Vivimus bodemverbeteraar, boompalen en boomband, DCM bodemactivator. Het gebruik van een eventuele grondverzet machine wordt apart berekend. Eventueel vrijkomende grond blijft bij het plantgat liggen en wordt gebruikt om een gietrand te maken. Het afvoeren van overtollige grond is niet inbegrepen.

Boommaat          Aanplantprijzen (arbeid en materialen inbegrepen)

 • 6-8                € 40,00
 • 8-10              € 45,00
 • 10-12            € 65,00
 • 12-14            € 75,00
 • 14-16            € 80,00
 • 16-18            € 115,00
 • 18-20            € 150,00
 • 20-25            € 175,00
 • 25-30            € 235,00**
 • 30-35            € 325,00**
 • 35-40            € 350,00**
 • 40-45            € 415,00**
 • 45-50            € 450,00**
 • 50-60            € 600,00**
 • 60-70            € 895,00**

** Deze bomen hebben een dusdanige afmeting dat deze niet meer handmatig door één boomspecialist geplant kunnen worden. Hiervoor maken wij gebruik van een vrachtauto met auto laadkraan en/of een mini-kraan en/of een shovel. Eventueel een 2e man. Het dagtarief machine of vrachtauto met laadkraan bedraagt € 325,00 en wordt 1 x per project berekend. Overige kosten m.b.t. vergunningen, wachturen, parkeerkosten, onvoorziene kosten, telekraan, afzetten van wegen, rijplaten e.d. worden separaat berekend.

 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring