Prachtige karakteristieke exemplaren!

Koop een oude fruitboom en geniet direct van de sfeer en de opbrengst die een oude fruitboom geeft. Oude fruitbomen noemen wij ook wel volwassen of veterane vruchtbomen. Oude vruchtbomen zijn in de tijd liefdevol gevormde en gesnoeide bomen die al tientallen jaren oud zijn. Bestel een oude fruitboom om een weggevallen boom in de boomgaard te vervangen of geef de oude fruitboom een mooi plekje op het gazon. Het is ook heerlijk zitten onder een oude fruitboom.  Bekijk een selectie van de mooiste oude fruitbomen op onze website Bijzondere-bomen.nl

Oude fruitbomen

Met oude fruitbomen bedoelen wij bomen die ook al echt vele jaren oud zijn. We noemen ze ook wel volwassen of veterane bomen. Deze bomen hebben een prachtig ontwikkelde kroon met karakteristieke dragende takken op een knoestige stam. Koop bij ons een volwassen fruitboom en laat ons deze in uw tuin aanplanten. Geplaatst op een goede plek lijkt het dan vaak alsof de boom er al jaren staat! Maak uw keuze uit ons assortiment volwassen vruchtbomen en kies de soort die u wilt. Vergelijk appels met peren of kies een boom die goed te pruimen is.

Op zoek naar een jonge fruitboom? Bekijk ons aanbod fruitbomen.

Soorten volwassen fruitbomen

Bij ons vindt u veel soorten oude appelrassen. Van de bekende 'Elstar' tot het oude appelras 'Gravensteiner'. Daarnaast hebben we oude perenbomen als een grillige 'Conference' of de 'Noordhollandse Suikerpeer'. Ook diverse volwassen pruimen en kersenbomen hebben wij al jaren gekweekt tot volwasse exemplaren.

Bekijk een mooie selectie van een aantal oude fruitbomen bij https://www.bijzondere-bomen.nl/bijzondere-bomen/fruitbomen

Verzorging van oude fruibomen

De verzorging van fruitbomen is belangrijk. Dit geldt ook zeker bij oude, volwassen fruibomen. Deze bomen kunnen vele tientallen jaren oud worden met de goede verzorging. Bij het planten van een oude fruitboom is het aan te raden om de bodem te verbeteren met organische grondstoffen. Geef de oude fruitbomen een paar keer per jaar een paar handenvol organische messtoffen en breng in het voorjaar een klein laagje compost of Vivimus aan over de boomspiegel. 

Watergeven aan oude fruitbomen

Als oude fruitbomen niet genoeg water krijgen zullen de vruchten nooit goed ontwikkelen. Het kan zelfs zijn dat de fruitboom de vruchten laat vallen voordat deze rijp zijn. Geef altijd water op de kluit en niet teveel tegelijk. Geef de boom de tijd om het water op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze informatiepagina over water geven.

Snoei van oude fruitbomen

- Voor een optimale rijping is veel zonlicht gewenst.

- Citaat van een oude fruitkweker over het snoeien van fruitbomen: Begin vroeg met snoeien, kom vaak en doe weinig. Begin dus al bij een jonge boom met snoeien, doe het elk jaar (zomer en winter) maar snoei niet veel takken per snoeibeurt weg. Veel snoeien in één beurt betekent dat de boom stress gaat ervaren en er veel ongewenst reactiehout gaat vormen. Snoei geeft groei.

- Het open snoeien van de boom is van belang om het licht in de kroon te laten binnendringen. De wind mag door de kroon heen waaien, de boom droogt op en dat heeft weer invloed op de ontwikkeling van schimmelziektes.

- Reactiehout zoals waterlot dient bij voorkeur in de (na-)zomer te worden gesnoeid. De wonden van de fruitboom herstellen dan nog voor de winter en de vorming van nieuw reactiehout is door zomersnoei minder dan bij wintersnoei. 

 

 

 

 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring