Afbeelding kroontje

Grote Struiken en multistammen

Grote meerstammige bomen en struiken

Meerstammige bomen en grote struiken zijn er in allerlei soorten en maten. Hier vindt u onze eyecatchers die op een mooie solitaire plek vaak het beste uitkomen. Een grote meerstam of struik kan een tuin gelijk sfeer en vulling geven. Zoek bij ons die beeldbepalende boom of struik uit voor uw tuin!

Lees meer

Meerstammige bomen en grote struiken zijn er in allerlei soorten en maten. Hier vindt u onze eyecatchers die op een mooie solitaire plek vaak het beste uitkomen. Een grote meerstam of struik kan een tuin gelijk sfeer en vulling geven.

Soms doet een grote beeldbepalende struik of boom meer dan 1000 kleine plantjes! 

Grote struiken en multistammen

Van een prachtige karakteristieke den tot een rijkbloeiende solitaire magnolia. Van een grote breed uitgegroeide taxus tot een grillig vertakte Perzisch IJzerhout solitair. Meerstammige bomen en grote struiken zijn er in allerlei soorten en maten. Op zoek naar een mooie beeldbepalende solitair? Bekijk onze grote struiken en multistammen per stuk online. Wat u ziet krijgt u!

Wat zijn struiken en wat zijn multistammen of meerstammen?

Binnen de boomkwekerijwereld is er onderscheid gemaakt in de vorm van een boom. Naast de hoogstam, halfstam en laagstam bomen zijn er de meerstammen en struiken. De verschillende categorieën kennen een overlap. Meerstammen worden ook wel struikbomen genoemd wat al aangeeft dat de struiken en meerstammen aan elkaar verwant zijn. Meerstammige bomen, ook wel multistammen genoemd, zijn bomen waarbij er duidelijk een aantal (hoofd) stammen te onderscheiden zijn. Het kunnen struiken zijn die zo gesnoeid zijn dat de onderste takken stammen vormen die de dragers van de kroon zijn. Bij struiken vind je deze onderstammen niet en vertakken ze net boven of vanaf de grond in een heel aantal kleinere takken.

Wat is een mooie plek voor een grote struik of multistam?

Onze meerstammige bomen en struiken zijn in heel ons land en ook over de grens te vinden. In kleine en grote tuinen, in steden en op het platteland. Voor elke plek, elke tuin is wel een mooie exemplaar te vinden die op de desbetreffende plek het beste tot zijn recht komt. De meeste struiken en meerstammen Of het nu gaat om het afschermen van bepaalde zichtlijnen of lelijke plekken of om het creëren van een beschutte plek.

Laad meer exclusieve bomen
Laad meer producten

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring