Laurierkers, leivorm

Prunus laurocerasus ‘Novita’

Omschrijving:

De 'Novita' is een snelle groeier met mooi donkergroen en glimmend blad. De "Novita" kun je zien als een verbeterde versie van de "Rotundifolia". Hij is sterker en minder gevoelig voor ziektes. Ook is de " Novita" beter bestand tegen koud winterweer en heeft een diepere kleur. Deze groenblijvende leiboom wordt door ons als absolute nummer 1 aangeraden op het gebied van groenblijvende leibomen. Snoeien kan in het gehele jaar, maar beter niet in de vroege winter. De voorgeleide exemplaren zijn iets duurder, maar bestaan uit een scherm wat al een jaar ouder is en dus een betere dekking biedt. Vers geleid zijn bomen die dit jaar 'vers' zijn uitgeleid. zie verschil op de foto's

Een beetje schaduw wordt goed verdragen, de groei zal wel iets minder zijn. De novita houdt niet van natte voeten, dus de waterhuishouding van de grond dient in orde te zijn. Dit geldt overigens voor 99,99% van alle bomen en tuinplanten.
De laurierkers is van origine een struik en wordt aan een stok gebonden en tot hoogstam gekweekt. U dient rekening te houden met een stam die een organisch karakter heeft.

Omtrek Kwaliteit Kluit Hoogte Verzending Leverperiode Prijs Aantal
Niet gevonden wat u zoekt?
Pot, vers geleid Pot 300 cm Gehele jaar € 195,00
€ 165,00
C50, vers geleid Pot 310 cm Gehele jaar € 245,00
C50, meerjarig geleid Pot 310 cm Gehele jaar € 298,00

Meer informatie over dit product