Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#87 - Cercidiphyllum japonicum Katsuraboom, meerstammig

Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 685,-
  • Omtrek
  • meerstammig
  • Hoogte van boom
  • 4-5 m
  • Leeftijd
  • 10-12 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

De katsuraboom of hartjesboom is een bijzondere boom met prachtige bladkleuren. Bij het uitlopen is het blad roze waarna het via roodbruin verkleurt naar groen. In de herfst gaat het via oranje/geel naar een pallet van kleuren rood en soms violet. Zeker als de zon door een blad schijnt is het een waar kunstwerkje. De katsuraboom komt oorspronkelijk uit Japan waar hij als heilige boom vereerd wordt en vaak te vinden is in de nabijheid van tempels. Zijn Duitse naam, Kuchenbaum, heeft hij te danken aan de zoetige, naar koek ruikende, geur van zijn afgevallen bladeren. Hij wordt ook wel hartjesboom genoemd omdat het blad de vorm van een hart heeft. De Cercidiphyllum japonicum bloeit in april met kleine, witroze bloemetjes. De bladeren zijn bij het uitlopen roze. Later verkleuren ze naar blauwgroen en in het najaar kunt u genieten van zijn spectaculaire geeloranje herfstkleuren. Cercidiphyllum is een combinatie van Cercis(Judasboom) en Phullon(blad) die aangeeft dat het blad op die van de Judasboom lijkt. De Cercidiphyllum japonicum is in Japan en China één van de grootste bomen. Hier blijft dit soort bescheiden en vaak niet hoger dan een meter of 10. Vanuit Japan en China, waar deze boom als heilige boom vereerd wordt, is deze boom In Amerika terecht gekomen waar hij in 1889 is beschreven. Vanaf 1900 is de Hartjesboom, via Frankrijk, door Europa verspreid.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring