Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#76 - Quercus robur Zomereik als klimboom

Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 2.225,-
  • Omtrek
  • 45-50 cm
  • Hoogte van boom
  • 450/500 cm
  • Leeftijd
  • 18-20 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

Zomereik, Quercus robur, is een bladverliezende breed uitgroeiende boom die verschillend van vorm kan zijn. De zomereik heeft groene gelobde bladeren en verliest in de herfst als één van de laatste bomen zijn bladeren. De zomereik is vele eeuwen van groot belang voor de mens geweest. Wanneer de eikels (de ‘mast’) uit de boom vallen, is er genoeg voedsel aanwezig voor de dieren. In de middeleeuwen werden de varkens in de herfst de bossen ingedreven om vet gevoerd te worden. De eik mocht vanwege dit belang niet zomaar gekapt worden. Naast de ‘mast’ was het hout het belangrijkst. Het is voor veel doeleinden te gebruiken, zoals bouwhout, in de waterbouw, spoorbielzen, palen en masten in de scheepsbouw en binnenshuis is het geschikt voor bijvoorbeeld trappen, parket en meubelhout. Daarnaast speelt de eik in de geschiedenis van vele Europese volken een speciale rol. Eiken worden vaker en duidelijker zichtbaar getroffen door de bliksem en werden daarom vaak vereerd als heilige boom voor dondergoden zoals Donar, Odin of Zeus.

Zomereik nr 76 is een fraai gevormde (meerstammige op halfstam) klimboom. In de zomerperiode kan de zomereik last hebben van de eikenprocessierups. Controleer de boom voordat uw kinderen er in gaan klimmen. De haren van de rupsen veroorzaken jeuk. Staat de boom in een omgeving met voldoende biodiversiteit dan neemt de kans op overlast van de rups af. Met name veel insecteneters zoals de koolmees, pimpelmees e.d. weten wel raad met de rupsen. Kleine tuinen zijn niet geschikt. De zomereik vraagt een ruime standplaats in park of landschap, voldoende vochtig in de zomer. De zomereik doet het ook goed op natte grond. De eikenprachtkever, wiens sporen bestaan uit zwarte vlekken op de stam, is dol op eiken die stress ervaren. Een boom ervaart stress bij het verplanten. Daarom adviseren we een knoflookextract op de stam te smeren na het verplanten. Wij kunnen dat natuurlijk ook voor u uitvoeren. Een boom die stress ervaart geeft geursignalen af die door kevers wordt opgevangen. De knoflookgeur gooit roet in het eten. Knoflookextract is biologisch van samenstelling.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring