Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#67 - Haagbeuk Carpinus betulus

Carpinus betulus ruige 2 stam
Meer foto's tonen
Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 2 stuks
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 1.980,-
  • Omtrek
  • Meerstammig
  • Hoogte van boom
  • 4-5 m
  • Leeftijd
  • 16-18 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

Carpinus betulus nr 67 is een ruige 2 stammige boom, die prima past in een landschappelijke toepassing of in een kleinere natuurlijke tuin waarbij de inheemse haagbeuk een boost kan geven aan de biodiversiteit. Carpinus geeft veel insecten en vogels een schuilplaats en voedsel.

De haagbeuk kan uitstekend gesnoeid worden en is daardoor heel geschikt als haagplant waar hij zijn naam ook aan te danken heeft. Maar als boom heeft deze inheemse boom ook veel te bieden. De Carpinus betulus heeft mooie gespierde grijze stammen. Het is een vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom. De jonge twijgen zijn bruingrijs, oudere takken donkergrijs en opvallend glad. Het blad is frisgroen en komt vroeg in het voorjaar. De bladrand is scherp dubbel gezaagd en de bladtop is toegespitst. In de herfst kleurt het blad geel. De kleine nootjes bevinden zich in decoratieve losse vruchtkatjes. Het hout van deze boom is bijzonder splijtvast wat het geschikt maakt voor allerlei doeleinden. Het wordt gebruikt voor hakblokken, stampers, gereedschap enz. Het is een van de sterkste houtsoorten van onze inheemse bomen. Een oude naam voor de Haagbeuk is wielboom. Vroeger werd zijn hout veel gebruikt om wielen te maken voor karren en rijtuigen. Andere oude namen zijn steenbeuk of jukbeuk wat ook weer een aanwijzing is voor het gebruik van het hout en zijn kwaliteiten. Betulus betekend: Op de berk lijkend

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring