Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#57 - Acer campestre Veldesdoorn, Spaanse aak

Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 1.600,-
  • Omtrek
  • 40-50 cm
  • Hoogte van boom
  • 500/600 cm
  • Leeftijd
  • 14-15 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

De Veldesdoorn, ook wel Spaanse aak, is een inheemse boom die al decenia door mensen aangeplant en gebruikt wordt. Het Latijnse woord 'acer' betekent spits of scherp. Campestre geeft weer waar deze esdoorn te vinden is; In het veld voorkomend De Veldesdoorn werd vaak aangeplant in de buurt van boerderijen. Het hout werd vaak gebruikt om kleine gereedschappen en stelen van te maken. Verder diende het loof, in tijden van schaarste, als voedsel voor het vee en wat het hout van deze veldesdoorn brandhout van goede kwaliteit. Traditioneel werden de takken van de Acer campestre ook gebruikt als zitstokken in kippenhokken. De schors valt niet van de takken wat als voordeel heeft dat de poten van de vogels niet koud worden en ze een goede houvast hebben op deze stokken. De takken van deze boom hebben opvallende kurklijsten. In het voorjaar loopt het blad iets roodachtig uit waarna het verkleurd naar donkergroen. In de herfst wordt het blad mooi donkergeel. De sapstroom van de veldesdoorn komt vroeg op gang dus voor de winter snoeien.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring