Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#54 - Thuja occidentalis ‘Brabant’ Westerse levensboom, hoogstam

Thuja occidentalis ‘Brabant’ hoogstam
Meer foto's tonen
Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 1.290,-
  • Omtrek
  • 50-60 cm
  • Hoogte van boom
  • 7-8 m
  • Leeftijd
  • 17-18 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

Bijna iedereen kent hem wel. De thuja, vaak gebruikt als haagplant. Deze thuja is gekweekt als bijzondere boom. Ook ’s winters kunt u genieten van zijn groene naalden. De thuja is een conifeer met geschiedenis. Zijn naam komt van het Griekse woord ‘thuo’. Thuo betekend offeren. Als de boom verbrand wordt komt er een heel aangename geur vrij welke specifiek is voor de thuja en de rede was dat de boom vaak gebruikt werd bij offerrituelen. Ook wordt uit het blad, de twijgen en het schors etherische olie gewonnen die gebruikt wordt bij medicijnen en parfums. Zijn Nederlandse naam ‘Levensboom’ dankt de thuja aan zijn werking tegen scheurbuik die een Franse ontdekkingsreiziger in de 16e eeuw van de indianen leerde. De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is ontdekt en op de markt gebracht door een Brabantse coniferenkweker uit Kempen. Het hout van de thuja wordt, vanwege zijn vochtbestendigheid, gebruikt in de scheepsbouw. Ook wordt het gebruikt bij blokhutten, kozijnen en deurposten. De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is een mooie, volle conifeer, frisgroen van kleur en groeit op de meeste soorten grond. Deze boom kan een leeftijd bereiken van wel 700 jaar.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring