Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#46 - Sequoiadendron giganteum Mammoetboom,

Sequoiadendron giganteum
Meer foto's tonen
Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 36.500,-
  • Omtrek
  • 175-200 cm
  • Hoogte van boom
  • 12-14 m
  • Leeftijd
  • 30-32 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een gigantische boom die in zijn natuurlijke groeigebied tot over de 100 meter kan groeien met daarbij een stamomtrek van meer dan 20 meter. In Europa wordt deze naaldboom 30 tot 50 meter hoog. Het is in volume de grootste boom van de wereld. De boom dankt zijn naam Sequoia aan de halfbloed Cherokee indianen uit de 19e eeuw. Dendron betekent boom. Een mammoetboom planten is investeren in de toekomst aangezien deze boom vele generaties doorgroeit naar zijn volwassenheid. Ook is deze boom met zijn dikke vezelige bast bestand tegen bosbranden en door zijn kegelvorm van de stam en de kruin ook goed bestand tegen harde wind. De boom blijft de hele winter groen en kan een temperatuur van – 20 graden Celcius prima verdragen. Deze imposante bomen kunnen wel meer dan 3000 jaar oud worden. In de Zoo van Antwerpen staat een schijf van een eeuwenoude mammoetboom waarop verschillende gebeurtenissen uit de geschiedenis, waaronder de Slag der Gulden Sporen en de ontdekking van Amerika op de jaarringen gemarkeerd staat. Deze Sequoiadendron giganteum is ongeveer 30 jaar dus heeft als het goed is nog duizenden jaren voor zich.

De mammoetboom is van binnen bruin, de groene naalden zitten aan de buitenkant. Normate ze ouder worden wil de onderkant vaak bruin worden en worden die takken verwijderd. Een verplantsessie is stressvol voor een boom en dan stoot hij meestal een deel van zijn (onderste) takken af.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring