Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#39 - Tilia x flavescens 'Glenleven' Linde 'Glenleven' unieke leiboom

Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 2.650,-
  • Omtrek
  • 60-70 cm
  • Hoogte van boom
  • ca. 5 m
  • Leeftijd
  • 25-30 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

Een unieke leilinde die door zijn soort en zeker door zijn 11 etages uiterst zeldzaam is. De 11 etages van deze ‘Glenleven’ zorgen voor een enorm groen scherm wat schaduw geeft en privacy creëert. De flavescens is een kruising van de kleinbladige Winterlinde, T cordata, met de Amerikaanse linde T. americana. De ‘Glenleven’ is in 1963 geselecteerd door de Canadese Sheridan Nurseries. De linde was impopulair geworden door roetdauw: de uitwerpselen van bladluizen in de lindes, die lelijke vlekken kunnen maken. Daardoor verdween de boom uit de steden, om auto's en bankjes tegen het kleverige goedje te beschermen. Een groot voordeel van de ‘Glenleven’ is dat hij nauwelijks last heeft van luizen en honingdauw en dus niet druipt en bovendien heel rijk bloeit. Verder is deze linde goed bestand tegen de warmte in een stedelijke omgeving. Het glanzend donkergroene blad is aan de onderzijde kaal en blijft tot laat in de zomer mooi groen en in de herfst lang aan de boom. Eind juni begint de uitbundige bloei. Deze leilinde is voor een leiboom uitzonderlijk hoog, ongeveer 5 meter. In januari 2023 hebben we de boom in de breedte gesnoeid om vervoer per regulier transport mogelijk te maken.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring