Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#200 - Metasequoia glyptostroboides Chinese moerascipres

Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 2.900,-
  • Omtrek
  • 80-100 beveerd
  • Hoogte van boom
  • 5-7 m
  • Leeftijd
  • 16-18 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

Deze Chinese moerascipres of watercipres is een naald verliezende conifeer. Lange tijd heeft men gedacht dat deze boom uitgestorven was maar kort voor de Tweede Wereldoorlog is de boom herontdekt in het westen van China. In 1941 werd aan een uniek fossiele boom die afweek van de bestaande soorten de naam Matasequoia gegeven. Later vond een Chinese houtvester bij toeval in Zuid China 3 bomen die hun blad bleken te verliezen. Vanuit Boston werden de zaden over de hele wereld verspreid. De boom levert uitstekend hout en is een prachtige parkboom. Deze boom is een prachtige karakterboom waarbij ruwe stammen de sfeervolle dragers van de kroon zijn. Deze stam is knoestig en schilfert in smalle platen af. De jonge twijgen zijn roodbruin en vallen in de herfst af nadat ze een mooie rode, bronsbruine, kleur gekregen hebben.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring