Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#187 - Pseudotsuga menziesii Douglasspar

Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 3.800,-
  • Hoogte van boom
  • 10-11 m
  • Leeftijd
  • 20-21 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

Pseudotsuga menziesii, ook wel douglasspar genoemd, is een boom uit de dennenfamilie. De boom komt oorspronkelijk uit het westen van Noord-Amerika. In Europa wordt de Pseudotsuga menziesii vanwege het hout veel aangeplant. De algemene naam eert David Douglas, de Schotse botanicus die de boom als eerste introduceerde bij kwekers in 1892. De soortaanduiding meziesii is een eerbetoon aan Archibald Menzies, een Schotse natuuronderzoeker. Hij ontdekte de douglasspar als eerste op het Vancouvereiland in 1791. 

De douglasspar laat zich moeilijk verplanten. Daarom hebben we 3 jaar geleden de boom gesnoeid en verplant, zodat de boom tijd krijgt om voldoende wortels aan te maken om de volgende verhuizing met succes te kunnen doorstaan. De boom is nu compact in kroonomvang geworden maar zal de komende jaren zich verder in de breedte en hoogte gaan ontwikkelen.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring