Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Contact gewenst? Wij e-mailen of bellen u graag terug.

Neem contact op

Zwaar transport
Berzorging van de boom

Het vervoeren van bomen en struiken is specialistisch werk. Door de jaren heen hebben wij geleerd om een grote variëteit aan bomen te vervoeren. De bomen worden voorzien van een stevige kluit, ingewikkeld in jute gaas en extra verstevigd met een korf van staaldraad. We zetten onze ervaring in om de boom zo goed als mogelijk bij u af te leveren.

Aanplanten van de boom

Het goed aanplanten van een boom is vakwerk, essentieel voor het aanslaan van een boom. U kunt dit aanplanten met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Ze zorgen, met behulp van het goede aanplantmateriaal, ervoor dat de boom een goede plek krijgt bij u in de tuin. De bomen worden bij het planten gesnoeid.

Advies op maat

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een boom. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u adviseren over de boom die bij u en uw tuin past. Waar dat nodig is plannen we een bezoek aan onze kwekerij of komen we langs bij u thuis.

#1426 - Fraxinus excelsior Inheemse Es

Getoonde boom is ook de boom die geleverd wordt.
Productspecificaties
  • Aantal beschikbaar
  • 1 stuk
  • Prijs (Incl. BTW )
  • € 640,-
  • Omtrek
  • 45-50 cm
  • Hoogte van boom
  • 500/600 cm
  • Leeftijd
  • 14-15 jaar
Ik heb een vraag over deze boom Op zoek naar een kleinere maat?

Informatie over deze exclusieve boom.

De Fraxinus excelsior is een relatief bekende inheemse boom. De Fraxinus heeft een voorkeur voor standplaats waarbij in de groeiperiode voldoende water beschikbaar is. Hij kan dan uitgroeien tot een grote boom van 25-30 m. Het frisse blad is boven op licht groen en onderop donker groen van kleur. De laatste jaren is er regelmatig essentaksterfte geconstateerd. Met name bomen met verminderde weerstand worden aangetast. Dat zijn vaak oude bomen of bomen op een ongeschikte standplaats. Ook het DNA van de bomen (het zijn zaailingen met elk hun unieke DNA) spelen een rol of de bomen wel of niet ontvankelijk zijn voor deze ziekte. Bij de zaailing bomen op onze kwekerij zijn geen aantasting aangetroffen. Boom nr 1426 heeft blijkbaar goed DNA en/of een hele goede standplaats op onze kwekerij. Deze ES nr 1426 heeft op een hoogte van circa 250 cm een grote oude stamwond, die inmiddels grotendeels overgroeid is. Omdat op onze kwekerij niet wordt gespoten tegen allerlei beestjes en schimmeltjes en ziektes, we laten het de natuur allemaal zelf regelen, krijgen sommige bomen littekens van dit ECO-leven. We noemen ze ECO-bomen. Deze littekens zorgen voor spleten en holtes, waar de rest van de natuur heel blij mee is. Insecten vinden er hun schuilplaats en overwinteren daar. Vogels weten dat en vullen regelmatig hun buik. Een boom voor iemand die dit kan waarderen en de biodiversiteit van zijn of haar tuin wil vergroten.

Meer informatie over deze boom.

Dit is een verplicht veld.
Vul een valide emailadres in.
Dit is een verplicht veld.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring